Arma 3 – zaměřeno na Stratis (komentované video)

Byli jsme se podívat do kanceláří Bohemia Interactive, kde nám creative director Ivan Buchta v předstihu ukázal E3 prezentaci Army 3.

Je to sotva pár měsíců, co Bohemia Interactive ohlásili, že do Army 3 přidají k ostrovu Limnos, hlavnímu bojišti o rozloze nějakých 300 kilometrů čtverečních, další ostrov. Jmenuje Stratis, nachází se zhruba 30 km jihozápadně od Limnosu a má rozlohu přes 19 kilometrů čtverečních. Stratis je díky své husté vegetaci odlišný od Limnosu a nové prvky, které do realistického terénu tvůrci přidali, jej ještě obohacují. Na Stratisu najdete vojenské základny, letiště, ale i romantické zátoky.

arma3_e3_2012(8).jpg arma3_e3_2012(9).jpg

Proč se ale o novém ostrovu tak rozepisuju – bude totiž nejen součástí komunitní alfa verze, kde fanoušci vyzkouší nové herní prvky a pomohou svojí odezvou tvůrcům při vývoji, ale Stratis zároveň představuje hřiště pro předvedení funkcí a možností hry na letošní E3. Díky ochotě Bohemia Interactive jsme měli možnost se zajít podívat na prezentaci přímo do jejich kanceláří, takže se sami můžete podívat na to, k čemu se dostanou novináři na herní výstavě v Los Angeles.

Ukázka měla obsahovat i další mise, které nám bohužel už představeny nebyly. Jedná se třeba o přehlídku dělostřelectva a letecké podpory s různými druhy munice, v zákulisí se šeptá i cluster bombách. Stejně tak nás minula i ukázka mise z kampaně, v níž prý má být možno se zmocnit i nepřátelského minometu a nakonec uniknout na rychlém člunu. Nicméně rozhodně jsme nebyli v BI naposledy, takže příště.

Arma3_map_Stratis.png

Co se týče komunitní verze, příliš podrobností ještě známo není, nicméně před pár okamžiky Marek Španěl na fórum napsal, že se snaží přijít s chytrou kombinací free verze a uzavřené Play&Contribute alphy (na stejném principu funguje i Carrier Command). A poslední poznámka, kvůli technickým problémům není komentované video v té úplně nejvyšší kvalitě, takže pro lepší přehled o kvalitě herní grafiky mrkněte ještě na oficiální E3 prezentaci:

arma3_e3_2012(1).jpg arma3_e3_2012(2).jpg
arma3_e3_2012(3).jpg arma3_e3_2012(4).jpg
arma3_e3_2012(5).jpg arma3_e3_2012(6).jpg

Dá se předpokládat, že Bohemia Interactive vypustí opět po E3 vlastní videa z jednotlivých malých ukázkových misí, jak tomu bylo i minule. Hru budeme samozřejmě nadále sledovat na oficiálních kanálech a fóru, kde se občas objeví nějaká zajímavá perlička od vývojářů, a o jakékoliv novinky se podělíme.

PC
Dostupné pro: PC
Žánr: Simulátory | Vojenský simulátor
Výrobce: Bohemia Interactive | Webové stránky hry
Začátek prodeje: 12. září 2013
  • Rozsáhlý herní svět
  • Grafika
  • Multiplayer
  • Zapálená komunita
  • Absence kampaně
  • Technické chybky
  • Pro nováčky těžké
Diskuze (7) Další článek: Ninja Gaiden 3 pro Wii U bude lepší a krvavější

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,