10 důvodů, proč se ponořit do hry Total War

Strategie nepatří dnes k nejpopulárnějším žánrům, nicméně nikde jinde neokusíte tak sladký pocit moci se všemi výhodami a nevýhodami. V Total War se dostanete do role vůdce zodpovědného za celý národ a závisí jen na vás, zda vaše země bude prosperovat.

Mám pocit, že pod pojmem velkolepá hra si dnes představí strategie jen málokdo. Tento žánr byl kdysi velmi populárním, ale dnes zabírají horní příčky oblíbenosti akční hry a střílečky. Já si však myslím, že právě strategie dokáží zaměstnat váš mozek možná dokonce ze všech žánrů nejvíce a stanete se tím, kdo tomu velí se všemi právy a povinnostmi k tomu náležejícími.

V samotném základu jsou strategie tahové (uděláte tah a pak hraje váš nepřítel) a v reálném čase. Celkem zajímavě dokázal tyto dva odlišné typy strategií spojit titul Total War, což je samo o sobě důvodem, proč byste měli o jeho koupi uvažovat. Zde si však můžete přečíst rovnou 10 důvodů, proč stojí za to Total War od vývojářů ze studia Creative Assembly vyzkoušet.

Buďte svědky epických bitev

Viděli jste filmy Království nebeské, Trója, Statečné srdce či Pán Prstenů? Ve všech jsou naprosto dechberoucí středověké souboje, které jsme si snad každý přáli prožít v nějaké hře. Ano, v mnoha akčních titulech jsme se skvělých bitev účastnili. Jen v Total War ale můžete na vlastní oči vidět bitvy skutečně tisíců jednotek.

total_war_1.jpgtotal_war_2.jpgtotal_war_3.jpgtotal_war_3.pngVe hře si užijete mnoho působivých bitev

Série Total War navíc za dobu své existence nabídla boje starověkých Řeků, Římanů, rytířů, samurajů či novověké souboje z Napoleonských válek a ostatně díky poslednímu Total War: Warhammer i fantasy souboje. Věřte, že poté, co se vaše ekonomika postaví na nohy a množství vašich válečníků vzroste, zažijete ve hře tak velkolepou podívanou, že se stratég ve vás probudí a nebudete se moci dočkat dalších střetů.

Diskuze (8) Další článek: Hry jsou uměním: když grafika zraje (galerie)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,