10 her českých vývojářů, které uspěly v Greenlightu

Máme za sebou nezávislé hry i Kickstarter, a co takhle Greenlight Steamu? Na jeho nejlepší pecky se podíváme dnes.

Space Engineers

Velmi zajímavý kousek s názvem Space Engineers vás postaví do role vesmírného konstruktéra, kterému musíte pomoci přežít ve vesmíru a na nespočtu planetách, jež během hry navštívíte. Space Engineers je sandboxová hra založená na voxelech.

Svou popularitu získala hra hlavně díky nekonečným možnostem, jak stavět různé funkční systémy a struktury. Hra Space Engineers byla zvolena jako 4. nejlepší Indie hra roku 2013 v "IndieDB Game of The Year" cenách. Od 23. října 2013, kdy Space Engineers zamířili na Steam v pre-release alfě, uběhlo už mnoho času. Nyní je hra v předběžném přístupu, je ale plně funkční a můžete si ji bez problému zahrát. Na Steamu neustále roste komunita kolem a ve Workshopu tak můžete najít tisíce nových struktur, bloků nebo jen blueprintů na různé základny a lodě.

Space-Engineers-Alpha-2013-11-screen-02.jpgengineers.jpgSpace_Engineers_10.jpgSpace-Engineers-Alpha-2013-08-screen-04.jpg

Ve hře ovládáte jednoho stavitele, stejně jako ostatní hráči. Volit můžete mezi pohledem z první osoby a pohledem ze třetí osoby. Pomocí různých surovin, které můžete najít nebo natěžit pak můžete stavět jednu ze tří základních struktur. Jedná se prozatím o základnu, velkou loď a malou loď. Nově do hry přibyly také planety Země, Mars, Měsíc a Alien Planet, na kterou si můžete zaskočit pro nějaké ty suroviny.

Hra také nabízí několik herních módů. Vyzkoušet můžete klasický kreativní mód, ve kterém je vždy všeho dostatek a nic vám nebude bránit ve stavbě obrovské lodě či zajímavé vesmírné stanice. Dále zde najdeme mód přežití, kde je nutné zásobovat se surovinami a hlídat statistiky postavy, aby nezemřela. Posledním módem, který je stále ještě ve vývoji, je pak Multiplayer. V módu pro více hráčů můžete společně budovat, těžit a stavět velké konstrukce s funkční mechanismy.

Hra běží na enginu VRAGE, který vytvořilo samotné Keen Software House pracující na této skvělé hře. Vlastní engine jim tak umožnil připravit si prostředí podle sebe. Všechny objekty ve hře mají svoji hmotnost i hustotu a jejich fyzikální vlastnosti se jen málo liší od skutečnosti. Ve hře dokonale funguje například setrvačnost objektů nebo deformace jednotlivých materiálů.

Space Engineers jsou v současnosti jednou z nejprodávanějších her na Steamu. Keen Software House také na nic nečeká a všechen svůj um využívá v další připravované pecce, která nese název Medieval Engineers. Můžeme se jen těšit.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,