10 herních světů, do kterých je radost se podívat

V posledních letech čím dál častěji vídáme hry s otevřeným světem. Ne všechny jsou ale takové, jaké bychom si přáli. Jeden je prázdný, ve druhém není co dělat a ten třetí ani nevypadá dobře. Na druhou stranu jsou tu ale světy, které bez ohledu na to, jaká hra ve výsledku je, působí sami o sobě opravdu skvělým dojmem. Dneska si tedy ukážeme 10 virtuálních otevřených světů, do kterých je radost se podívat.

Mafia 3

Třetí díl kultovní série Mafia nesklízel v době vydání takové ohlasy, jaké by si asi každý fanoušek přál. Když ale odhlédneme od repetitivní hratelnosti a podobných neduhu a blíže se podíváme na zdejší svět, tak to vlastně vývojáři ze studia Hangar 13 vystihli docela dobře.

m4.pngm.jpgm3.pngm6.jpg

Příběh Lincolna Claye se odehrává ve městě New Bordeaux, které bylo inspirované městem New Orleans ve Spojených státech. Když už nic jiného, tak prostředí, do kterého je Mafia 3 zasazená, se podařilo ztvárnit na jedničku. Atmosféra díky použitým barevným paletám a celkovému utvoření města odpovídá té ze sedmdesátých let. Samozřejmě vše ještě doplňuje skvělý dobový soundtrack, ve kterém najdete i písničky od Johnnyho Cashe nebo The Rolling Stones.

Atmosféra se ale mění s jednotlivými částmi města. Na venkově by se jeden bál jít po tmě sám po ulici, kdežto v centru, kde žije don Marcano, to jede ve velkolepém stylu. Když ale začnete odkrývat pokličku nad tímto městem, poznáte, že je ještě více prohnilé, než jak vypadají ty nejhorší čtvrtě.

Ač se to při hraní nemusí zdát, zdejší svět žije svým životem. Sice ne všichni, ale většina obyčejných občanů dělá skutečně nějakou činnost. Ani se ale nedivím, pokud budete mít právě na tohle jiný názor. Stejný problém měl už druhý díl Mafie. Vývojáři, tehdy ještě z 2K Czech, vytvořili skvěle vypadající a žijící město, ale nedokázali ani z poloviny využít jeho potenciál. Pokud jej totiž neprozkoumáte sami, tak přijdete o spoustu zajímavě vypadajících míst, a to by byla škoda.

Diskuze (14) Další článek: V Genesis Alpha One budete hledat lidstvu nový domov

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,