10 nejlepších her na téma Star Trek: oslavte s nimi 50 let Star Treku!

Star Trek dnes slaví své 50. výročí! Pojďme se podívat na deset skvělých her, které si z prostředí tohoto univerza můžeme zahrát.

Dne 8. září roku 1966 vyšla premiérová epizoda Star Treku TOS. Kdo by si byl pomyslel, co se jednou z tohoto nevinně vypadajícího seriálu vyklube. Mimo jiné kolem tohoto kultu vzniklo i mnoho zajímavých her. Jakožto velký fanda Star Treku i hraní jsem zodpovědně vybral 10 nejlepších.

Hned ze začátku bohužel musím upozornit na to, že většinu z těchto her jen obtížně seženete legální cestou. Roku 2003 totiž ztratil kvůli soudnímu sporu Activision práva na vydávání „startrekových“ her a s právy na tyto hry je to obecně velmi složité.

Nebudeme vás nabádat ke stahování z torrentů, kde hry k nalezení jsou, to už je na vašem svědomí. Náš přehled berte především jako ukázku, co všechno kolem Star Treku vzniklo. 

10. Star Trek: The Video Game

Roku 2009 se do kin podíval film Star Trek, jehož režisérem byl J. J. Abrams. S filmem je to krapet polovičaté. Fanoušci ho kritizují pro jeho přehnanou akčnost, zato zelenáči ho chválí, lajcky řečeno z důvodu, že to není ten „nudný“ televizní Star Trek. No ať je to jak chce, film se dočkal velkého úspěchu a začalo se točit jeho pokračování Star Trek: Do Temnoty (Star Trek: Into Darkness). Krátce před tím, než měl tento film v kině svou premiéru, vyšla hra Star Trek: The Video Game od studia Digital Extremes.

star_trek_video_game.jpg

star_trek_video_game_1.jpgstar_trek_video_game_2.jpgstar_trek_video_game_3.jpg

Důvod vybrat si jako místo konání novější akční Star Trek však dává smysl nejen z důvodu svezení se na popularitě filmu, ale také z důvodu celkového zpracování hry. Star Trek: The Video Game je velmi akční titul z žánru krycích stříleček (první známou střílečkou z tohoto žánru je Gears of War). Vy se tedy kryjete za překážkami a vracíte nepřátelům salvy střel.

Avšak nejenom to, hra je akční snad ve všech pasážím. Ať mluvíme o skákání, ovládání lodi nebo scénách s uhýbáním, Star Trek: The Video game vás zkrátka nechce nechat vydechnout.

Titul se ale bohužel moc nepovedl. Důvody mohou být chybějící kompetitivní multiplayer (i když hra nabídla kooperaci v rámci kampaně), krátká kampaň či občasné bugy, stačí si vybrat.

A ani z hlediska příběhu nepřinesl titul ovoce. Sice se zde přiblížila rasa Gornů, kterou známe hlavně z epizody Arena z originální série. Každopádně jejich začlenění do pokračování příběhu o Vulkáncích na Novém Vulkánů nakonec není zvlášť přitažlivé. Stále se ale jedná o ten nejlepší titul z Abramsových akčních Star Treků.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,