10 nejlepších herních dabérů, které byste měli znát

Známe je, posloucháme je a občas těm filmovým vytřou zrak. Podívejte se na 10 nejlepších herních dabérů dneška.

9. Ashley Johnson

Ashley Johnson je známa zejména jako herečka, poněvadž její kariéra začala již v šesti letech, kdy si zahrála roli Chrissy Seaver v seriálu Growing Pains. Zůčastnila se také seriálu Stalker v roli Stephanie a namluvila postavy v animovaných seriálech Ben 10 či Želvy Ninja.

ashley-johnson.png

first-minecraft-story-mode-details-revealed-at-min63ty640jpg-b22b33_1280w.jpgGwen_(Solo).jpgThe-Last-of-Us-Ellie.jpg

Její zkušenosti ze světa animovaných seriálů se projevily i na její kariéře herní dabérky, kdy převzala roli Gwen Tennyson v herním ztvárnění Ben 10. Ve hrách jsme ji poprvé mohli slyšet v roce 2006, kdy se ujala Terry v roztomilé konzolové hře Teen Titans, která navštívila Playstation 2, GameCube a první Xbox.

Pro nás je nejpodstatnější její pozdější tvorba. V letošním roce jsme ji mohli zaznamenat v roli robůtka Gortys v příběhovém Tales from the Bordelands, se studiem Telltale spolupracovala i v případě Minecraft: Story Mode, kde se ujala role dobrodružky Petry. Jako její nejúspěšnější počin je brán výkon ve hře The Last of Us, kde ztvárnila holčičku Ellie, za což také dostala ocenění na cenách VGX a BAFTA jakožto nejlepší ženská dabérka.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,