10 nejlepších PC her pod stromeček [Vánoce 2013]

Vánoce už se blíží a my vám doporučíme, jak si je zpříjemnit. Pařani a pařanky očekávají pod stromečkem nejen nové konzole, ale také skvělé hry pro své stávající počítače. Pojďme něco vybrat.

XCOM Enemy Within: Strategická nostalgie

Další doporučený titul lze označit jako rozšíření takového malého loňského příjemného překvapení, které vám samozřejmě před nákupem Enemy Within důrazně doporučujeme. Hry ze světa XCOM patří do zlatého fondu herní historie, a tudíž přesvědčit kult skalních příznivců, že oživit starší značku lze i vkusně a výsledkem může být velice obtížné. Enemy Unknown se to ale podařilo. A nejen to, parádní stratedie od Firaxix má datadisk.

Tím je XCOM: Enemy Within. Název doznal jen kosmetických změn, což také nabádá na to, že se jedná o "pouhý" datadisk, nikoliv přímé pokračování. Se slovíčkem „pouhý“ je ale nutno zacházet opatrně. Jde totiž o pořádně masitý nášup zábavy, za který by se nemusel stydět ani leckterý standalone titul, o čemž se ostatně můžete přesvědčit v naší recenzi.

1d881843-69243.jpgcc78b869-69239.jpgeba4585b-69237.jpg

Na stříbrném podnosu se již nesou nové zbraně a futuristická výstroj, noví nepřátelé, nová komodita (tzv. Meld, po jehož ukořistění se hráči zpřístupní další vylepšení) a nové mapy. Jako třešnička na dortu, respektive dvě třešničky, přicházejí na scénu také dvě čerstvé laboratoře pro vylepšení vašich jednotek. Zatímco Gene Mods umožní malinko si pohrát s genetickým kódem vojáků, Mech Mods z nich udělá smrtonosná polo-mechanizovaná monstra.

Komu přírůstek doporučit není žádná věda. Rozhodně všem, kdož vlastní Enemy Unknown a první lítý boj s emzáky si náležitě užili. Pro ostatní jen další důvod k tomu, dát této slibně odstartované značce šanci.

V další kapitole zabrousíme do sportovních vod, ve kterých si začutáme.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,