10 nejlepších PC her pod stromeček [Vánoce 2014]

Máme tu Vánoce, čas klidu, míru a herních dárků. Začínáme naše tradiční speciály, ve kterých vám poradíme, co pod stromeček.

A začneme hezky u PC komunity, která se v našich krajích těší největší popularitě. Vybrali jsme pro vás 10 těch nejlepších PC her, které si můžete nakoupit pro své kamarády či děti. Kromě exkluzivit samozřejmě naleznete v seznamu také multiplatformní tituly, které se však nejlépe hrají právě na stolním plecháči.

Kromě toho pro vás máme připraveny i rady ohledně hardwaru a herních zařízení a konzolových her, které vám přiblížíme v prosinci. Takže zápisníky na stůl a jedeme!

image002.png

10. Divinity: Original Sin

Protože kvalitních izometrických RPG s tahovým systémem moc nevychází

divinity.jpg

Divinity: Original Sin je jeden z projektů, které vznikly díky Kickstartu, a lidé si jeho vývoj zaplatili, protože chtěli pořádný oldschool. Takže, jestli máte podobné choutky a chcete se zabavit na několik desítek hodin, je to pro vás správná volba.

divinity-original-sin-21-1024x576.jpg

Čeká vás klasika, kdy si na začátku vyberete dvě postavy, se kterými jdete trestat zlo. Následně si do party můžete přizvat další NPC, které vás budou provázet na cestách. Nechybí košaté dialogy a mnohá rozhodnutí, která zpestřují průchod hrou. Ale hlavně boje. Ty se odehrávají v tahovém módu, který znáte z prvních Falloutů. Využíváte prostředí, které je krásně vykresleno a dokonale sedí atmosféře hry. Oheň můžete uhasit pomocí vodních kouzel, zapálit olejové skvrny zase ohněm a mnoho dalšího. Je tu vysoká míra interaktivity, a to vše můžete hrát i kooperativně.

Divinity_Original_Sin_Eurogamer_Preview_1.jpg.jpgDivinity_OriginalSin_09.jpgDivinity-Original-Sin.jpg

Hra je opravdu pro ostřílenější hráče starších RPG, nebo ty, kteří hledají nové výzvy, jelikož vás zde nikdo nebude vodit za ručičku a hra vám nedá nic zadarmo. Jakoukoliv chybou ztrestá a nezbude vám nic jiného, než loadovat.

Co dodat, jestliže vás bavily dřívější RPG pecky jako Baldur’s Gate nebo Ice WindDale, tak zde dostanete podobnou porci zábavy obohacenou o moderní prvky fyziky, které se promítnou do famózních tahových soubojů spolu s velkým množstvím dialogů. Další plus je, že finišují práce na překladu, takže hra bude přístupná i těm, kteří nevládnou anglickým jazykem.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,