10 nejlepších Xbox her pod stromeček [Vánoce 2013]

Po seznamu vhodných PC her pod stromeček se přesouváme ke konzolím. První na řadě je Xbox360, pro který je k dispozici celá řada skvělých titulů. Pojďme vybrat ty nejzajímavější.

Mnohé hry, které v následujících konzolových speciálech uvidíte, jsou multiplatformní, což znamená, že jsou k dispozici na větším spektru zařízení. Kromě pochopitelných exkluzivit jsme se tedy snažili vybrat i tituly, které se na konzoli Xbox360 z nějakého důvodu hrají lépe, případně jsou na této platformě prodávanější. Výběr platformy je pak samozřejmě na subjektivním výběru každého hráče.

Odkazy na hry uvedené v tomto článku jsou placenou inzercí obchodu CZC.cz. Doporučení jednotlivých her je ale čistě redakční rozhodnutí, odkazy jsme přidali až dodatečně.


Gears of War Judgment: krvavá invaze

Začneme několika exkluzivitami, a to nejen proto, že je na žádné jiné platformě nenajdete, ale také proto, že si to jednoduše zaslouží. První hrou nemůže být nic jiného, než poslední díl série Gears of War, která je společně s Master Chiefem prakticky esencí platformy Xbox. I když vám rozhodně doporučíme projet si kompletní trilogii a příběh Marcuse Fenixe, je to právě Judgment, který si zaslouží vaši pozornost.

761ed0c6-73117.jpg88252adc-80149.jpg91d043b4-73114.jpg

V něm se vžijete do role rošťáckého Bairda a ostatních členů týmu Kilo a prožijete strašidelný Emergence Day a samotný začátek mimozemské invaze Sarančat. Kromě lehce odlišného pohledu na celou válečnou apokalypsu tu jde především o to, že vyzkoušíte botasky všech členů týmu, díky čemuž zřídkakdy dojde na stereotyp.

Jinak se jedná o klasické Gearsy – budete se prokousávat zástupy Sarančat, aktivně využívat motorovou pilu a snažit se plnit úkoly shora. Ačkoliv je příběh oproti trilogii o řád slabší, stále jde o výbornou akční střílečku, která navíc graficky řádně nabobtnala a vymáčkla z Unreal enginu třetí generace naprosté maximum.

Kromě singleplayeru a jedné bonusové kampaně, kde se přece jen potkáte s Fenixem, je tu především povedený multiplayer, který díky předchozím zkušenostem vývojářů dosáhl své špičky. S kamarády si jej náramně užijete, i když nepřináší žádnou vysněnou revoluci.

V následující kapitole pokračujeme v exkluzivní sci-fi oblasti.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,