10 nejlepších Xbox her pod stromeček [Vánoce 2013]

Po seznamu vhodných PC her pod stromeček se přesouváme ke konzolím. První na řadě je Xbox360, pro který je k dispozici celá řada skvělých titulů. Pojďme vybrat ty nejzajímavější.

Halo 4: Master Chief s emotivní příchutí

Série Halo je synonymem pro Xbox, vynechat nejnovější díl jsme tedy pochopitelně nemohli. A radost máme i z toho, že jsme vlastně nemuseli. Halo 4 je totiž v mnoha ohledech nejlepším dílem série a pravděpodobně jednou z nejlepších sci-fi stříleček roku. Strach ze změny vývojářů byl bezpředmětný, protože jsme dostali nový, neokoukaný Halo zážitek.

Velká změna nastala především v příběhu, kde jsme se přesunuli z globálního konfliktu do více osobní roviny. Čtvrtý díl navazuje na třetí a pojednává o vztahu Master Chiefa a umělé inteligence jménem Cortana, jejíž životnost uhasíná každým dnem a jedinou nadějí je dostat se z planety Requiem zpět do civilizace. To však nebude tak jednoduché, jelikož se do děje míchá také pradávná rasa Forerunners, nebezpeční Prometheani, staří známí Covenanti a globální galaktický konflikt, který je třeba zažehnat. I přes veškerý chaos je to však právě emotivní cesta naší dvojice, kvůli které si příběh užijete.

1373140347-halo-4-champions-bundle-concept-vertigo-harness.jpg1373141169-halo-4-champions-bundle-screenshot-ricochet-overgrown.jpg1373141402-halo-4-champions-bundle-vertigo-establishing-screenshot-charged.jpg

Jinak čtvrté Halo nezapomíná na své kořeny a je věrné tradicím. Vrací se kooperativní kampaň, propracovaný multiplayer a skvělý editor Forge. Bonusem navíc je také mód Spartan Ops, který navazuje na příběh a celá kupa předmětů, vybavení a zkušeností, které můžete odemknout. To vše je zabaleno do jednoho z nejlepších grafických kabátků současné generace konzolí. Halo 4 není jen skvělou příběhovou střílečkou. Je to také nesmírně nabitý balíček, který nesmí chybět žádnému majiteli konzole Xbox360.

V další kapitole se po sci-fi úvodu přesouváme k pořádně atmosférickému thrilleru.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,