10 nejlepších Xbox One her pod stromeček [Vánoce 2014]

Máme za sebou PC i herní hardware, je načase se konkrétně zaměřit na obě konzole nové generace. Co hrát?

Přehoupli jsme se přes polovinu vánočních speciálů a zbývá nám už jen zavítat ke konzolím. U obou jsme se snažili vybírat především exkluzivity, kvůli kterým se vyplatí danou platformu vůbec pořídit, samozřejmě tu ale nechybí ani multiplatformní tituly, protože nejen unikátem je hráč krmen. Srovnávání konzolí se tu vyhneme, jedná se o redakční rady pro obě zařízení, výběr už je samozřejmě zcela na vás.

image002.png

10. Titanfall

Cena: 1199 Kč s DPH

Protože obří roboti jsou prostě cool

titanfall_game_2015-wallpaper-1920x1080.jpg

O trůn multiplayerových stříleček se dlouhou dobu přetahují série Battlefield a Call of Duty, letos jsme se však dočkali nového hráče na šachovnici. A ten vůbec netroškařil. Titanfall vylezl z útrob zkušeného studia Respawn Entertainment a v zásadě přinesl neodolatelnou kombinaci frenetické akce, futuristických prvků a mechů. A tomu prostě nelze odolat.

No dobře, revoluce nepřišla a titul se dokonce honosil extrémně odfláklým příběhem a kampaní, která slouží výhradně jako trénink před vstupem do online jatek. Jak jsme však zmínili v naší recenzi, vysoké hodnocení si Titanfall nezaslouží za to, že využívá provařené prvky a mnohokrát viděné postupy, nýbrž za to, jak všechno dokonale kloubí do jednoho celku. Vyrovnané boje hráčů i AI botů, prostorné a pestré mapy a zajímavé módy.

13007599753_8bf354ac62_b.jpg13007825454_3e634dc749_o.png13007871335_e287af032a_o.png

A opravdu. Pokud se soustředíme na hratelnost samotnou, je bezchybná. Vše běží svižně a bez zádrhelů, jakožto piloti pobíháte po bojišti, vznášíte se díky jetpacku, sprintujete podél stěn a ředíte nepřátelské řady. V tom vám do vysílačky houknou, že máte připraveného svého Titána, který se na vás snese z oblohy a hratelnost se drasticky mění. Nyní jste obří robot s obřím kvérem, který chodí přes hlavy pěchotě a rozdává si to s dalšími mechy v krutopřísných soubojích hezky na tělo.

Je těžké si Titanfall nezamilovat, hlavně díky velmi dobrému tempu a přeskakování mezi pilotem a Titánem. Všechny mapy jsou navíc velmi dobře navrženy pro jakýkoliv druh boje, jsou variabilní a různorodé. To samé platí o zbraních, kterých není moc, každý si však najde svého oblíbence. Přidejte k tomu Burn Cards, které dodávají perky do jednotlivých zápasů a možnost vybrat si svého Titána a máte tu zábavu na dlouhé hodiny. Tvůrci navíc přidávají nové mapy i módy prostřednictvím DLC přídavků, takže nás nuda v nejbližší době nečeká.

Pokud vás tedy již nudí válečný chaos Battlefieldu a jednostrannost Call of Duty, máte tu důstojný výběr.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,