10 nejlepších Xbox One her pod stromeček [Vánoce 2014]

Máme za sebou PC i herní hardware, je načase se konkrétně zaměřit na obě konzole nové generace. Co hrát?

9. Forza Horizon 2

Cena: 1589 Kč s DPH

Protože jízda po okruhu je přece taková nuda

forza.jpg

Simulátorovou Forzu zatím nechme stranou. Letos nám na Xbox One přispěchaly sandboxové závody Horizon 2 a bez debat jde o jedny z nejlepších arkádových závodů této platformy, a pro mnohé i letošního roku celkově. Dvojka přitom využívá staré principy originálu a rozšiřuje je do všech možných stran. Zkrátka se řídí heslem „větší, hezčí, lepší“.

Vše se opět točí kolem hudebního festivalu Horizon, jen jsme se tentokrát přesunuli do jižní Evropy kamsi na pomezí Francie a Itálie. Narozdíl od jedničky tu máme sandbox v přímém smyslu. Jezdit můžete kam chcete a kdy chcete, nejste omezováni prakticky ničím a vybírat své zájezdy si tak můžete dle libosti. Cílem je, jak jinak, předvést tu nejlepší jízdu a stát se králem festivalu a naleštěného vozového parku.

0f36948e-99060.jpg 133c2ff0-99834.jpg forza_horizon_2.jpg

Otevřená nátura hry tentokrát dovolila napěchovat herní svět tunou misí, nepovinných úkolů, sběratelských předmětů a dalších radovánek, které vám zaručí, že ať se podíváte kamkoliv, vždy najdete něco zajímavého. Jak postupujete na další úrovně, odemykají se vám další vozidla, možnosti jejich úprav a samozřejmě mnohem lákavější soutěže o velké balíky peněz.

Také závody jsou velmi různorodé a pohybují se od klasických okruhových závodů a sprintů přes obrovské zájezdy přes celou mapu, závod s letadlem či horkovzdušným balónem a nakonec i nějaké ty off-roadové radovánky. Garáž čítá přes 200 precizně vymodelovaných bouráků, takže máte co dělat, pokud chcete posbírat všechny oblíbence.

Hudební festival samozřejmě znamená i parádní oddychovou hudbu, která se vám bude linout z rádia, vývojáři zapracovali také na zvucích jednotlivých vozidel, burácející motory vám tak zpříjemní cestu mnohem lépe. Ať už se díváte na Horizon 2 z jakékoliv strany, jde o perfektně vymazlenou závodní arkádu s otevřeným světem a nádherným grafickým pozlátkem. Pokud vlastníte Xbox One, musíte vlastnit i novou Forzu.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,