10 nejlepších Xbox One her pod stromeček [Vánoce 2015]

Uběhl další rok po uši nabitý hrami a člověk aby se rozhodl, co si má k Vánocům přát. Zde je 10 her, které nás tento rok na Xboxu ohromily nejvíce.

Rok co rok vychází mnoho skvělých titulů a Ježíšek bohužel nemá bezednou peněženku. Právě tento rok, kdy Microsoft prohlašuje, že je to jeho historicky nejlepší line up her, je neskutečně těžké si vybírat.

I když vkus každého se liší, my hrajeme hry také. Zabádali jsme hluboko v paměti a pokusili se vybrat 10 titulů, které nás na konzoli Xbox One zaujaly nejvíce. Snad s námi bude Ježíšek souhlasit.

 

10. Massive Chalice

Cena: 500 Kč

Světe div se, Xbox One má také strategie, záleží ale jaké strategie. Od jeho začátku mě bohužel žádná neoslovila... žádná? Ne! Jedna strategie s nezapomenutelnou atmosférou a unikátním herním stylem mi uvízla v paměti a ani Call of Duty, Halo či Assassin's Creed ji nedokázaly z hlavy vytlačit. Mám na mysli tahovou strategii Massive Chalice.

massive_chalice_logo.jpg

massive_chalice_1.jpgmassive_chalice_2.jpgmassive_chalice_3.jpg

Na první pohled je Massive Chalice zcela obyčejnou hrou ve stylu XCOM či FTV. Hra, jejíž základem je ovládání jednotek po určité herní ploše, která ale lpí na tahovém ovládání a neukvapeném strategickém rozmýšlení. Tím skutečně je a už v tomto ohledu se vedle konkurenčních her blýská skutečně chytlavým bojovým systémem, rozdílnými třídami postav či originálními nepřáteli. Nejedná se však o věc, kvůli které bychom hru tak opěvovali.

Vývojáři ze studia Double Fine Productions nás ale vložili do naprosto delikátního světa, ve kterém se stanete panovníkem království, které je pod smrtelným ohrožením jedné nepřátelské rasy a jedinou možností jejich porážky je aktivování obřího kalichu. K jeho aktivaci ale musíte přežít 300 let. Za tu dobu vymírají šlechtické rody, vznikají povstání ale i jiné potíže a vy tak nebojujete pouze s nepřítelem, ale musíte také udržet království v provozu a zajistit si přísun armády. Pokud hru nakonec zvládnete, budete na sebe patřičně pyšní a na hru jen tak nezapomenete.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,