PC | Téma

10 nejšílenějších herních kreací z Japonska

Je všeobecně známo, že Japonci mají rádi odlišné věci. Nad některými jejich výtvory ale zůstává rozum stát.

9. Katamari Damacy

Výtvor Keita Takashimi by se dal popsat jako simulátor hovnivála. Vašim úkolem je totiž nabalit na malou kuličku spoustu věcí v určitém čase. Nejedná se ale o žádnou novinku. Katamari letos oslavilo desáté výročí. Vyšlo v roce 2005 pro Playstation 2 a dočkalo se mnoha odboček včetně parodie pro AppStore a operační systém iOS. Mobilní válení zkrátka táhne.

katamari2.jpg

katamari.jpgkatamari3.jpgkatamari4.jpg

Zvláštní u této hry bylo ovládání. Pohyb kuličky jste ovládali oběma páčkami a museli jste se dlouho učit, jak se vlastně vyhnout věcem, které ještě nabalit nemůžete. A o tom to všechno je. Na začátku jako malá kulička sbíráte zbytky jídla, malé věcičky a podobně. Jakmile se ale z vaší kuličky stane koule, zastaví vás už jen máloco. Musíte si dávat pozor jen na to, abyste na sebe nenalepili nějaký předmět tak, že by vám bránil v pohybu. Například když se do vás zapíchne takový slunečník, není úplně jednoduché vymotat se v užších uličkách.

Ale až se z vaší koule stane mega koule, nezastaví vás ani žádná ulička. Domy i mrakodrapy pro vaši kouli nebudou překážkou a tak můžete úspěšně splnit úkol. Mimochodem, má to i příběh. Váš tatíček král vás jako prince vysílá na zem s požadavky jako „Vyrob mi hvězdu“ nebo „Udělej mi měsíc“. Navíc je král vyobrazen jako šedivá mluvící hlava zasazená v duze jako vystřižené z Teletubbies. A můžu vám říct, že je to celkem psycho.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,