10 nejžhavějších titulů pro rok 2017, které nesmíte minout

Na rok 2017 si vývojáři pro hráče přichystali opravdu pěknou nadílku titulů. Pojďme si tedy vypíchnout těch 10, o které byste se měli opravdu zajímat.

Horizon Zero Dawn

Začátek roku většinou v herní branži znamenal období sucha, ale vývojáři nám v posledních letech ukazují, že zajímavé tituly dokáží produkovat i jindy, než na podzim. Jinak to nebude ani letos. Začneme s velmi zajímavě vypadajícím RPG od Guerrilla Games, kteří mají na triku exkluzivní Playstation střílečku Killzone. Svoji exkluzivitu si zachovávají i nadále, takže si Horizon nezahrajete jinde, než na Playstation 4.

h.jpg

V této hře se nacházíme ve světě, kde moderní civilizace zanikla před dávnými časy a lidstvo se vrátilo zpět do dávných dob. Tento fiktivní svět ale obývají i mechanická monstra všeho druhu. Co jsou zač a co za těmito událostmi stojí, budete zjišťovat v kůži Alloy, mladé dívky z jednoho ze zdejších kmenů. Její kmen je zrovna jeden z těch zaostalejších. Během hraní ale navštívíte i ty, které jsou na vyšším stupni, co se vyspělosti týče.

h2.jpgh3.jpgh4.jpg

Hlavní věcí, kterou se budete zabývat, je výskyt neznámého viru, který napadá mechanická monstra. Ta byla totiž ještě před nedávnem přátelská a maximálně si vyřizovala účty mezi sebou. Teď ale začínají útočit i na lidi a je na vás, abyste přišli na to, odkud se tato nákaza vzala.

Horizon nabídne spoustu unikátních mechanik. Kupříkladu si můžete osedlat mechanické monstrum, jak lze vidět v jednom z trailerů. Na rychlejší přesun budete moci využít více druhů, takže nejen ty, co nápadně připomínají býky. Dále pak budete mít k dispozici spoustu nástrojů a možností, jak si poradit s nepřátelskými monstry. Alloyovou hlavní zbraní je luk, který disponuje více druhy šípů.

Jak si můžete všimnout ve videích, během soubojů větším robotům odpadávají části. Toho můžete využít. Když jim sestřelíte nějakou část, kterou používají k boji, máte možnost sebrat ji ze země a použít proti nim.

Souboje s většími monstry se celkem podobají sérii Monster Hunter, i když si nemyslím, že to půjde až do takového extrému, jako v této lovecké sérii. Nic to ale nemění na tom, že Horizon je velmi zajímavě a dobře vypadajícím titulem, který by neměl minout žádný fanoušek RPG žánru. Na pulty obchodů se hra dostane 28. února.

Diskuze (3) Další článek: Borderlands 3 se podle všeho na Nintendo Switch nepodívají

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,