PC | Téma | Indie

10 nezávislých her, které vám nesmí chybět v počítači

I mezi nezávislými tituly se najde mnoho těch, které mohou s přehledem konkurovat velkým herním titulům. Jsou často tvořeny z nadšení početných komunit a na deset takových se zaměří i tento článek.

Ve stínu AAA titulů se mnohdy neprávem nachází mnoho nezávislých herních titulů, které si rozhodně zaslouží pozornost široké hráčské obce už jen proto, že řada z nich vznikla jako čiré komunitní projekty. Nepostrádají osobitost a je z nich cítit jakási volnost konceptuální tvorby jejich děl, jelikož jim ruce nesvazují velké vydavatelské domy, popřípadě přísní game designeři. 

Nezávislí tvůrci mohou vytvářet dle libosti a nástrojů k tomu dnes mají požehnaně. Řada z nich se již propracovala na profesionální úroveň nebo se takto dohromady sloučilo několik menších studií pod jednu zástavu. 

Nezávislé (indie) hry jsou kategorií, která dnes má v herním univerzu své místo a nejeden počítač nějakou obsahuje. Pojďme se tedy blíže podívat na to, jak bychom mohli obohatit naše harddisky o další skvělé kousky.

10. Homeworld: Deserts of Kharak

V lednu tohoto roku jsme mohli vyrazit do pouští Kharaku se svou novopečenou flotilou obrněných vozidel, letounů či pouštní pohyblivé základně. Blackbird Interactive před nás předhodilo zajímavý kus v kabátu klasické Homeworld RTS franšízy, abychom mohli opět vynalézavě projíždět rozsáhlou pustinou obývanou mnoha nebezpečími.

V Deserts of Kharak se vžijete do role Rachel S'jet, která je vyslána na průzkumnou expedici do jižní pouště. Zde se vyskytla prazvláštní anomálie se schopností zachránit skomírající civilizaci.

1450320364-homeworld-deserts-of-kharak.jpgHomeworld_deserts_story-1200x675.jpghomeworld-deserts-of-kharak-review-pc-499123-26.jpgmaxresdefault.jpg

Společně se svou posádkou se vydáváte napříč atmosférickou pouští, kde najdete vraky starých vesmírných korábů a mnoho dalších překvapení.

Cestu prožijete v rámci taktických bojů nebo online multiplayeru. Podobnost k Deserts of Kharak bychom v tuzemsku mohli nalézt u Carrier Command, kde zase dobýváte ostrovy na moři v podobném duchu.

Tuto hru si lze od ledna 2016 pořídit v rámci služby Steam s kupou dodatečného obsahu jako je Deluxe Edition, Expedition Guide, Soban Fleet Pack nebo oficiální soundtrack.

Homeworld: Deserts of Kharak si můžete pořídit ZDE.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,