10 skvělých her, které si na PC nezahrajete

Na počítače vychází spousta skvělých her. Jsou tady ale takové, které si jinde, než na konkrétní konzoli nezahrajete. Dneska se podíváme na 10 exkluzivit, pro které se vyplatí kupovat konzole.

Nioh

Začneme s něčím aktuálním. Ještě za sebou nemáme ani třetinu roku a herní vývojáři už nás takhle brzy zásobují opravdu dobrými kousky. Mezi nimi je i exkluzivita pro čtvrtý Playstation, Nioh.

5.jpg2.jpg4.jpg8.jpg

Tahle hra je často označována jako kopie Dark Souls. Na první pohled to tak sice může vypadat, ale pokud si hru sami zahrajete, zjistíte, že tyto hry mají společného snad jen to, že jsou sakra těžké. Nioh je totiž hardcore RPG, které se odehrává za dob japonského Šogunátu.

I hra samotná pochází z Japonska. Na svědomí ji mají vývojáři z týmu Ninja, kteří jsou známí především díky další hardcore hře jménem Ninja Gaiden. Práce na Nioh trvaly více jak 10 let, přičemž za tu dobu značka prošla různými studii, až nakonec před pár lety skončila právě u týmu Ninja, kde ji stvořili v té podobě, jakou si můžete zahrát.

Nioh má krom jiného neuvěřitelnou atmosféru. Svět, ve kterém se hlavní hrdina William pohybuje, je inspirovaný dílem japonského režiséra a spisovatele Akiry Kurosawy. Samotná hlavní postava je pak obrazem Williama Adamse, což byl první muž, co doplul z Anglie do Japonska. Zároveň se mu povedlo v tehdejší uzavřené japonské společnosti dostat až na post rádce šóguna. Jeho příběh ve hře je ale samozřejmě změněn. Ve skutečnosti v Japonsku nechutní rohatí démoni opravdu nebyli.

Diskuze (62) Další článek: Nesedí vám For Honor? Zkuste Chivalry: Deadliest Warrior

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,