10 tipů na nejlepší herní adaptace komiksů

Komiks jako svébytné umělecké dílo začal být v posledních letech doslova magnetem adaptací, a to ať už filmových nebo herních. I z tohoto důvodu se dnes podíváme na 10 nejlepších her tohoto subžánru.

Na zahraničním trhu je vášeň ke čtení komiksu poměrně běžná už od první poloviny minulého století. U nás v minulých dvaceti letech prodělala několik obměn – od takřka striktního odmítání, přes obrovský fanouškovský boom, až k dnešnímu vnímání komiksů jako víceméně samostatného žánru. O stabilizaci pozice komiksů na našem trhu ostatně svědčí také rozvoj zájmu a výzkumu na akademické půdě.

Ale abychom nechrlili jen informace o statusu fandomu v českých luzích a hájích, pojďme již začít s naší desítkou nejlepších her dle komiksové předlohy, které rozhodně není radno obcházet stranou. Napříč časem, napříč žánry.

10. X-Men: The Official Game

Poslední místo patří akční pařbě, která vychází spíše z filmové předlohy, ale je natolik hratelná, že by byl hřích ji do našeho žebříčku nezařadit. The Official Game se víceméně drží příběhu filmů s Hugh Jackmanam v roli Wolverina a kromě tváří herců přináší také jejich hlasy.

43080173_387e09c458.jpg

247689-x-men-the-official-game-1280x720.jpgx_men_tog___nc_vs__sentinel.jpgx-men-the-official-game-screenshots-20060428101122582.jpg

Hra se skládá z misí rozdělených dle tří postav, a to Wolverina, Nightcrawlera a Icemana. Jednotlivé části tvoří jakýsi strom a je tedy zapotřebí projet všechny mise, za úspěšné splnění úkolů pak získáváte určitý počet mutací – upgradů pro vaše postavy. U některých konzolí jsou navíc k mání také další nepřátelé a především hratelné postavy jako Magneto nebo Cyclops.

Mezi nejakčnější patří pochopitelně mise za Wolverina, ve kterých kosíte tuny nepřátel nebo bojujete s bossy. Lehkou arkádovost přináší do hry Iceman, v jehož kampani po celou dobu „létáte“ na kusu ledu, zde jsou mise zaměřeny spíše na věcné úkoly (hašení elektrárny, průlet kanálem), ale nevyhneme se ani velkolepému souboji s Pyrem v podobě ohnivého hada. Patrně nejzábavnější je však část hry, kdy jste v potetované kůži Nightcrawlera. Důvodem je především hrdinova schopnost teleportace. Přemístit se můžete jednak na předměty, ale i k nepřátelům, které tímto způsobem můžete také napadnout.

Ačkoliv tak nejde mezi herními adaptacemi o bůhvíjaký šlágr, zabaví vás pořádně.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,