10 tipů na nejlepší herní adaptace komiksů

Komiks jako svébytné umělecké dílo začal být v posledních letech doslova magnetem adaptací, a to ať už filmových nebo herních. I z tohoto důvodu se dnes podíváme na 10 nejlepších her tohoto subžánru.

9. Sam & Max: Hit the Road

Pro hru na deváté příčce se musíme vrátit několik let do minulosti, konkrétně do roku 1993. V Česku méně známý komiks Sam & Max paroduje americkou popkulturu a taktéž místní policii. Dvojici hrdinů tvoří „naškrobený“ pes Sam a pološílený králík Max, kteří dohromady patří do tzv. Freelance Police. Samotný příběh hry pak vychází z konkrétního komiksu s názvem On the Road.

maxresdefault.jpg

gfs_45323_2_12.jpggfs_45323_2_25.jpggfs_45323_2_52.jpg

Pro adaptaci detektivního žánru se snad nehodí nic víc než klasická point and click adventura, kterou Hit the Road skutečně je. Alespoň okrajově můžeme říci, že se příběh hry točí kolem útěku bigfoota Bruna a žirafokrké dívky Trixie, kteří zmizí z místního karnevalu.

Hra jako většina ostatních adventur sestává především z dialogů a používání správných předmětů. Jako v původních komiksech Sama a Maxe zde najdeme spoustu vtipů, parodických hříček i lehce kontroverzních detektivních postupů. Pro přiblížení celého fenoménu doporučujeme samotný komiks nebo starší seriál The Adventures of Sam & Max: Freelance Police.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,