10 unikátních her, které perfektně zkřížily žánry

Existuje opravdu velké množství herních žánrů. V každém z nich najdeme spoustu dobrých kousků, ale jen málokterému se podaří jich několik spojit dohromady. Pojďme se tedy podívat na 10 her, kterým se povedlo perfektně skloubit žánry.

Stardew Valley

Začneme hezky zlehka relaxační hrou z minulého roku. Říká vám něco série Harvest Moon? Do jisté míry jsou si tyto tituly podobné. Stáváte se majitelem maličké farmy a vašim úkolem je ji co nejvíce rozšířit. Stavíte nové budovy, učíte se pěstovat nové plodiny a děkujete za to, že občas prší, a tak nemusíte zalévat. Tím to ale rozhodně nekončí.

swall.pngs5.pngs2.pngs6.png

Krom pěstování plodin a udržování farmy se musíte naučit i boji. Je to kvůli tomu, abyste se dostali k nerostným surovinám v dolech, kde nejsou zrovna přátelští mobové. Hra se tak rázem mění ze stylu Harvest Moonu na lehce okrájenou verzi Terrarie nebo Starboundu.

To ještě ale není všechno, vážení čtenáři. Je třeba si také udržovat dobré vztahy s obyvateli přilehlé oblasti, a tak plníte jejich zakázky, jen tak s nimi tlacháte, nebo zajdete občas na jednu z významných událostí, které se obvykle slaví na náměstí. Díky tomu, že na zdejší lidi nebudete kašlat, se můžete dostat k věcem, které by pro vás jinak byly nedosažitelné.

s7.png
Dojde i na změny ročních období

Ve městě také můžete potkat svoji vyvolenou a než se nadějete, už plánujete svatbu a společné bydlení. Neuplyne dlouho a narodí se potomek, který má jednou převzít vaši farmu. Pak už se jen opřete do křesla a kocháte se tím, co se vám podařilo vytvořit. Náhle si ale uvědomíte, že v podstatě jednoduchá hříčka vám zabrala několik desítek hodin.

s.png
Před pěstováním můžete upřednostnit chov zvířat

Stardew Valley tak představuje nejen oddechovku, zároveň je to do jisté míry simulátor sociálního života, který ne každý hráč má. V neposlední řadě si také zabojujete, a pokud je vám i tohle málo, vývojáři připravují kooperativní multiplayer.  Krom toho, co už jsem zmínil, hra ale obsahuje ještě vetší množství činností, ale proč je tady vypisovat, když je můžete vyzkoušet sami? Zatím je Stardew Valley dostupná pro PC, PS4 a XBONE. Vývojáři uvedli, že ještě letos chtějí hru dostat i na Nintendo Switch a nezavrhuje se ani PS Vita.

Diskuze (2) Další článek: Sniper: Ghost Warrior 3 láká do bety novým trailerem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,