15 nejočekávanějších next-gen titulů

Next-gen je za dveřmi, a tak není od věci podívat se zblízka na ty nejočekávanější tituly nové generace, jež nám řádně provětrají peněženky a oční bulvy.

Čekali jsme dlouho, ale přece jen jsme se dočkali. Nová generace videoherní zábavy je od nás vzdálená sotva několik měsíců a i když se prvních pár let budeme potýkat se značně multigeneračním obsahem, nemění to nic na faktu, že se máme na co těšit. Už nyní víme o množství zajímavých titulů, ať už ryze next-gen povahy či minimálně s chutí inovovat. Pojďme se podívat na 15 těch nejzajímavějších a nejočekávanějších titulů, které na začátku nové generace nalezneme v obchodech.

Final Fantasy XV

Rozsáhlá RPG sága od Square Enix nebere konce a jsme za to rádi. Proč by ale měla zajímat i hráče líbeznou Vanille nepolíbeného? Už trailer může mnohým napovědět, že Final Fantasy klade velký důraz na estetičnost, hudební doprovod a láká jedinečným pohádkovo-filmovým zpracováním (samozřejmě posíleným výkonnějším hardwarem).

V zásadě se tak dá říci, že se dočkáme více všeho. A pokud můžeme japonským výtvorým přiřknout nepopíratelný klad, je to megalomanský smysl pro detail a zcela jiný přístup, než na který jsme zvykí u nás. A to se počítá.

Quantum Break

Ze hry samotné nám prozatím mnoho odhaleno nebylo, ale krátký teaser a plnohodnotný E3 trailer slibují minimálně neotřelý námět. Má jít o jakousi směsici hraného seriálu a hry. Hlavním tahákem je ale studio, které za titulem stojí. Vývojáři z Remedy totiž zatím nezklamali a z jejich dílny se rodí jedna kultovní pecka za druhou. Můžeme jen doufat, že Quantum Break bude hrdě kráčet ve šlépějích Maxe Payna a Alana Waka. Podle toho, co jsme měli možnost vidět k tomu má nakročeno více než slušně.

Mirror‘s Edge 2

Navzdory nijak ohromujícímu úspěchu v prodejnosti prvního dílu přišla chvíle, ve kterou skalní fanoušci již nedoufali. Po dlouhých pěti letech je oznámeno „pokračování“, respektive restart oblíbené parkourové série. Těšit se můžeme na rozmanitý a zajímavý herní svět pod taktovkou Frostbite 3 enginu, tentokrát s větší volností pohybu a akce.

Tvůrci nečekali na příchod nové generace náhodou, druhý díl totiž těží právě z mohutného hardwaru a nás tedy rozhodně zajímá, co přesně si pod slůvkem "next-gen" titul bude představovat.

inFamous: Second Son

Jelikož méně běžný pohled na život superhrdiny se v minulosti osvědčil, přichází Delsin Row, nový představitel oblíbené série inFamous, aby ukázal, jaká zábava by byla se Supermanem, kdyby to nebyl takový suchar. Důvod ke koupi je samozřejmě dobré jméno kvalitní série a jako bonus efekty a grafika, kterou by PS3 jen těžko utáhlo. A když už jsme u toho, ničit město je přece vždy zábava.

Outlast

Nic pro slabé povahy. „Outlast is going to scare the shit out of you!“ Tmavé zdi ústavu a prvky vypůjčené z filmových hororů navozují opravdu hutnou atmosféru, no a co by to bylo za horor bez pořádně děsivé akce z pohledu první osoby. Pokud se Microsoft ještě s nečím nevytasí, může být právě Outlast tím argumentem, proč sáhnout raději po hračce od Sony.

Outlast se, stejně jako v případě několika dalších titulů na seznamu, objeví také na PC, my tu ale mluvíme o next-genu a především konzolových zástupcích, domácí platformu tedy vynecháme.

The Crew

Čěká nás masivně multiplayerová závodní řež v herním světě s neskutečnou rozlohou. Ta by podle slov autorů neměla novému hernímu železu dělat problém, právě příchod next-genu je ostatně důvodem, proč podobné tituly mohou vzniknout.

Třešničkou na dortu jsou pak velmi pěkné modely licencovaných vozů a široká paleta všemožných modifikací čistě dle hráčovy fantazie. To vše zabalené do sociální sítě multiplayeru, což je dalším klíčovým prvkem nové generace. Teď jen aby se to dobře hrálo.

Forza Motorsport 5

Exkluzivně pro Xbox vychází další díl závodní série Forza, který se k našemu potěšení na letošním E3 prezentoval impozantním závodem historickou částí Prahy. Oslnit nás má zejména grafickým kabátem a promakanou umělou inteligencí protihráčů, která má do jisté míry kopírovat jízdní styl hráče.

Těžko říct, co přínosného si z mé jízdy zapamatuje, skončím-li každou druhou zatáčku v pangejtu.

DriveClub

Do třetice všeho dobrého? Zatím těžko říct. The Crew láká na superobří živoucí svět, Forza zase na realistické závodění v tom nejlepším, co může moderní vizuál nabídnout. DriveClub se zatím v této konkurenci jen těžko prosazuje a s herní prezentací to v Sony nevzali za ten správný konec.

Každopádně Evolution Studios stojící také za sérií WRC a MotorStorm pro spoustu lidí představuje záruku kvality. Čekat můžeme arkádovější styl závodění a jízdní model, vše exkluzivně pro PS4. Je ale otázkou, zda bude arkáda hře slušet.

Watch Dogs

Už od loňské E3 jedna z nejdiskutovanějších her ve stádiu vývoje letos poodhalila roušku tajemství. Čeká nás skvěle vypadající městská akce v živoucím (opravdu živoucím) světě s důrazem na hackevání a online provázanost jednotlivých hráčů.

Pokud titul naplní závratná očekávání, může být zaděláno na více než důstojného vyzyvatele pátého GTAčka, nebo ještě lépe, kultovní titul napříč žánry. Jak ale zkušenost mnohokrát ukázala, příliš velká očekávání často vyústí ve velké problémy. Nezbývá než doufat.

Ryse: Son of Rome

Titul, který zářil na E3 konferenci Microsoftu a zaujal mezi akčními hrami téměř neprobádaným územím starověkého Říma. Proti vizuálu nelze mít žádné velké výhrady, cílová skupina je ale jasná. Co nejširší masa movitých zákazníků, kteří během hraní raději vypnou, než aby potrápili mozkové závity a dokonce i prsty.

Pravděpodobně nás tedy čeká příjemná akční oddechovka s příchutí historie, která doufejme vydá aspoň za minimální výzvu. Leč, nechme se překvapit.

Tom Clancy's The Division

Spisovatel Tom Clancy přidává k dobru další kus ze svého světa. Zatím ještě poměrně čerstvá záležitost The Division byla takové překvápko, které nenápadně vykouklo napovrch během konference Ubisoftu. Svou pozornost si hra zasloužila především jako potenciální nová herní značka, která si jako jedna z málo může opravdu říkat "next-gen".

Podle autorů stojí titul za povšimnutí především díky propracovanému multiplayeru, jedná se ostatně o nový druh MMO, který bude next-genu vlastní. Do jaké míry bude multiplayerový zážitek propracovaný a nakolik bude internetové připojení tlačit na naši touhu se osamostatnit zatím jasné není. Zcela bezesporu ale jde o jeden z nejzajímavějších titulu nové generace.

Killzone 4: Shadow Fall

Bez kvalitních herních taháků se rozjezd next-gen konzolí nemůže obejít. Takovým tahákem je pro PS4 nový Killzone s podtitulem Shadow Fall. Ten se očividně snaží potencionální hráče odzbrojit zejména perfektním vizuálem a využitými technologiemi, propagujícími nadcházející konzoli Playstation. S ohledem na předchozí díly můžeme ale pravděpodobně počítat i se skvělou hratelností.

Na druhou stranu se nemůžeme zbavit dojmu, že půjde o startovní titul v tom nejpřesnějším smyslu slova. Série zatím příběhově nezklamala, doufejme tedy, že nepůjde jen o technologické demo pro novou konzoli.

The Order 1886

Steampunk je v poslední době velmi oblíbené téma. The Order se zkrátka veze na vlně úspěchu her BioShock: Infinite a Dishonored, to ale nemusí nutně znamenat špatnou věc. Viktoriánské období, do kterého je hra zasazena, může skrývat netušený potenciál.

Vývojáři lákají na unikátní styl prezentace s filmovými prvky, který je prý v herním průmyslu zcela ojedinělý. Nic bližšího zatím nedozvěděli, pokud ale tvůrci dodrží slovo, mohlo by se jednat o další čirý next-gen titul. Jde přece v první řadě o inovativní herní prvky, nebo ne?

Zaklínač 3: Divoký Hon

Proč je třetí Zaklínač jednou z nejočekávanějších her budoucnosti není třeba nijak sáhodlouze rozvádět. Stačí se podívat o pár let nazpět, když Vrahové králů lámali rekordy v prodejnosti a dodávat už prakticky není co. Proč je ale v patnáctce nejočekávanějších next-gen titulů?

Na to hravě odpoví následující trailer s ochutnávkou nádherné grafiky, nově v plně otevřeném herním světě. Titulu se navíc dočkáme v plné polní také na PC, takže by se třetí Zaklínač dal označit za jakéhosi průkopníka opravdového next-genu na této platformě. Zatím ale nepředbíhejme, konkurentů je hodně.

Killer Instinct

Začátek prodeje nové konzole od Microsoftu bude doprovázet také restart bojové série Killer Instinct z let 1994 a 96. Zda půjde o plnohodnotný titul schopný obstát na poli současných mlátiček se teprve ukáže, Xbox One ale už teď dělá ze soubojů prazvláštních příšerek graficky velmi zajímavou podívanou.

Otázkou je, zda nostalgie spolu s grafickým pozlátkem postačí. Zatím se totiž v bojovce neukázalo nic, co by ji mohlo odlišit od podobně laděné konkurence a pokud můžeme být zcela upřímní, nevíme, zda si označení next-gen zaslouží.

Na této notě by stálo za to ukončit i náš pohled do budoucna. Připravuje se toho pochopitelně mnohem více, my jsme se ale rozhodli vypíchnout to nejzajímavější. Na jaký titul se nejvíce těšíte vy?

Diskuze (23) Další článek: Podívejte se, co nabídne unikátní plošinovka Puppeteer

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,