5 nejlepších her s pirátskou tématikou

Divoké výlety po moři, drsní mořští vlci... i to je téma videoher. A skvělých.

Hry s pirátskou tématikou jsou atraktivní možná jen pro někoho a ani jejich zastoupení na herním trhu není velké. Při porovnáním například s Druhou světovou válkou nebo válčením obecně se pirátství asi vydavatelům jeví jako nudné a bez potenciálu. Pár nadšenců se ale vždycky najde a právě pro ně zde máme pár tipů na hry, které by mohli bavit každého piráta.

Assassin’s Creed IV: Black Flag

Slavná série Assassin’s Creed už má za sebou nespočet dílů na různé platformy. Čtvrtý díl této série s příhodným podtitulem Black Flag nám nabízí opravdu zajímavý pirátský zážitek se vším všudy. Odproštěn od běžného assasínského stereotypu nabízí Black Flag zajímavou výpravu Karibikem na lodi Jackdaw. V kůži kapitána Kenwaye (ten, co to všechno ve trojce podělal) tak můžete lovit velryby, bílé žraloky, hledat poklady, potápět lodě a vůbec vše co patří k práci pořádného piráta.

edward-kenway-assassins-creed-iv-black-flag-game-hd-wallpaper-1920x1080-6190.jpg
Lov obrovských ryb je na denním pořádku

Velkým plusem tohoto dílu je vývoj lodi, do které můžete neustále dokupovat různé vybavení, lepší děla, lepší plachty atp. Kromě postavy se tak staráte i o majetek. Black Flag je právem označován jako jeden z nejlepších dílů a je to možná právě proto, že se odehrává na moři. 

Assassins_Creed_IV_Black_Flag2013-11-15-7-30-1.jpg
Namísto templářů tak konečně kosíte piráty a je to opravdu zábava!
Diskuze (16) Další článek: Sony zveřejnil, které hry si budete moct na PS4 Pro při jeho vydání zahrát

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,