5 nejlepších služeb, kde lze sledovat přímé přenosy z hraní her

Přímé přenosy z hraní her už zdaleka nepatří jen k turnajům. Kdokoliv může do světa streamovat svoje virtuální snažení. Twitch je zatím dominantní, konkurence však roste.

Twitch

Jak už bylo zmíněno v úvodu, jasnou jedničkou je Twitch patřící Amazonu. Nejsledovanější kanály zde dosahují vyšších desítek tisíc diváků v jeden okamžik. K těm samozřejmě patří hry jako LoL, Dota 2, CS:GO nebo Heartstone.

59090177
Twitch

Obliba této platformy spočívá nejen v tom, že byl první službou zaměřenou na vysílání her, ale také v možnostech spolupráce se streamery. Ti se mohou stát partnery Twitche v okamžiku, kdy jejich vysílání sleduje dostatečné množství lidí (v řádech stovek), čímž se jim otevře možnost předplatného ze strany diváků. Ti mohou měsíčně sponzorovat svého oblíbeného streamera pěti dolary měsíčně. Z této částky jde polovina Twitchi.

Na platformu se navázalo také velké množství externích služeb, které umožňují větší interakce s diváky. Nedílnou součástí jsou jednorázové peněžní příspěvky diváků, ale také podivnosti typu TreatStream. Tato služba se specializuje na možnost objednat pizzu streamerovi.

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,