5 nostalgických her, které si prostě musíte zahrát

Jsou hry, které nikdy nezemřou. My pro vás máme pětici, ze které rozhodně musíte sfouknout prach.

5. Jade Empire - trocha toho fantasy

Možná jsme tu denně zavaleni informacemi a očekáváním dalších dílů sérií The Elder Scrolls či Dragon Age, ale pod radarem mnoha hráčů často unikají herní skvosty, které zkrátka zvolily trochu jinou cestu herním trhem. Jade Empire mezi ně tak úplně nepatří, rozhodně jde ale o černého koně fantasy žánru a ve své době i dost průkopnickou hru. 

jade-empire.jpg

O co jde? Jade Empire je akční fantasy RPG, zasazené do Imperiální Číny, které se objevilo na trhu už v roce 2005 a rozhodně se zaseklo v paměti většiny hráčů, kteří byly v té době aktivní. Ačkoliv započalo svou pouť jako hra pro Xbox, postupem času se dostala i na další platformy včetně těch mobilních. 

214581-jade-empire-special-edition-windows-screenshot-a-walk-in-the.jpgjade-empire-2 (1).jpgJade-Empire-2.jpg

Ve hře je možné si upravovat dle libosti vlastní postavu, učit se bojová umění a schopnosti, používat zbraně a plnit mise a questy, které velkou měrou závisí na systému karmy. Hra má na svou dobu také průkopnický systém soubojů v reálném čase, které v určitém smyslu pomohla do tohoto žánru natrvalo nalákat. 

Právě díky skvělé hratelnosti, komiksově říznuté nostalgické grafice a hutné atmosféře by mělo jít o zážitek, který nemůžete minout ani teď. Titul se nedávno objevil také na mobilních zařízeních, takže nač čekáte?

Diskuze (38) Další článek: Star Citizen překonal hranici 141 milionů, odhaluje plány na letošní rok

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,