8 nejpitomějších DLC a rozšíření

I když se názory hráčů na placený obsah liší, určitě se všichni shodnou na tom, že někdy zajdou herní společnosti až příliš daleko. Podívejte se na ty nejšílenější a nejzbytečnější DLC.

Blyštivé a zbytečné brnění - Oblivion

Toto DLC je jedno z těch nejvíce neblaze proslulých. Objevilo se ve čtvrtém díle legendární herní série The Elder Scrolls a koně díky němu získali blýskavé brnění, které nemá žádný vliv na jejich statistiky. Asi není potřeba zdůrazňovat, že vytvoření tohoto brnění nedalo vývojářům mnoho práce.

Z dnešního pohledu se jedná o poměrně standardní DLC - za několik desítek korun získáte vizuální vylepšení do vaší hry, ač se jedná pouze o singleplayer. Ve své době ale šlo o jedno z prvních DLC tohoto druhu, které do značné míry udalo směr pro současný, mnohými proklínaný obchodní model.

Oblivion.pngKůň sice ve zbroji vypadá pěkně, ale přidaná hodnota je nula

V roce 2006, kdy na takové praktiky ještě hráči nebyli zvyklí, vyvolalo vydání tohoto placeného obsahu značně negativní reakce. Bethesda (vývojář Oblivionu) pravděpodobně zkoušela, jak daleko ještě může zajít.

Ta se sice poučila a od té doby podobné DLC nevydala, ale brnění pro koně se i tak prodalo mnoho a tím se rozjel nezastavitelný vlak plný placeného obsahu s minimální přidanou hodnotou. Děkujeme.

Diskuze (10) Další článek: Demo Resident Evil 7 brzy vyjde i na PC a Xbox One

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,