Amazon chystá vlastní konzoli s Androidem, bude levná

Obchodní gigant Amazon se snaží neustále rozrůstat a zabírá stále více trhů. Nově hodlá prorazit i k herním konzolím.

To je alespoň slyšet hned z několika zdrojů, což pochytil web VG247. Herní konzole Amazonu má běžet na operačním systému Android a konkurovat má přímo Sony, Microsoftu a Nintendu, i když si to zatím můžeme představit jen stěží. Nalákat má kromě streamováním a stahováním her také televizí, filmy a hudbou.

Navíc se nejedná jen o plané fantazie, na nedávné schůzi už bylo zařízení představeno. Vzhledem připomíná zhruba redesign PSOne v šedé barvě, jedná se však o předprodukční vzorek, takže o design nemá cenu mluvit. Hardware je pak vyvíjen ve spolupráci s Lab126, návrháři tabletů Amazon Kindle.

Jedním z největších taháků konzole má být cena, která se bude ve Spojených státech pohybovat pod hranicí 300 dolarů. Amazon chce u herní konzole využít stejnou strategii, kterou používá u tabletů proti velkým konkurentům, Samsungu a Applu.

Prozatím netušíme, jak přesně chce Amazon nalákat hráče a fanoušky technologií a přimět je ke koupit právě své konzole. Prakticky vše, co se snaží nabídnout už tu je a jediné, co by mohlo na někoho apelovat, je nízká cena. Mikrotransakce, které má konzole využívat, také nejsou zrovna oblíbeným dodatkem.

Nesmíme však zapomínat, že má Amazon v současné době přes 200 milionů aktivních uživatelů, kteří mohou posloužit slušnou základnou v případě, že se na to půjde správně. Bude zajímavé sledovat, jak se  společnost bude zkoušet zviditelnit na poli videoher.

Váš názor Další článek: Venku je ochutnávka na druhou epizodu DLC Burial at Sea

Témata článku: , , , , , ,