ARK mimo budování zamíří i na nové multiplayerové arény

Řekne-li se Ark, asi se vám vybaví budování v překrásném světě plném dinosaurů a jiných jurských zvířat. Vývojáři ze studia Wildcard se ale rozhodli, že místo budování zamíří i na masivní multiplayerové arény.

Přírůstek multiplayerové arény, respektive Multiplayerové Online Survival Arény (M.O.S.A.), úzce souvisí s tím, že se vývojáři chtějí začlenit do moderního eSportu. Bude se jednat o samostatnou hru, která vystupuje pod názvem Ark: Survival of the Fittest. Hráči se v ní utkají jako jeden kmen (1-6 hráčů) proti hordám všelijakých nepřátel.

I když je hra skutečně založena na přežití, kmenů se na mapě bude nacházet víc a přežít bude moci pouze jeden. Hráči se utkají doslova v ringu smrti, ve kterém se do epických bitev zapojí veškerá populace jurského světa. Hra přitom začne ve světě již známém z Ark: Survival Evolved, bude ale obohacená o nová prostředí a nové příšery, které se budou v hojném počtu objevovat v postupném vývoji jednotlivých her.

Na to, jak jednotlivé mapy budou stavěny jsme ale dost zvědavi, protože vývojáři slibují až 72 bojujících stran, které se utkají doslova ve stylu Hunger Games. Podporovány budou jak oficiální, tak neoficiální fanouškovské servery s různou délkou trvání souboje. Hra má také obsahovat klasický systém odměn, hodnocení, matchmakingu a turnajových rysů, jak je známe z jiných eSportových her. Každý měsíc bude dokonce vyhlášeno 10 nejlepších hráčů, kteří se dočkají speciálních odměn.

ark_1.jpgark_2.jpgark_3.jpg

ark_4.jpgark_5.jpgark_6.jpg

ark_7.jpgark_8.jpgark_9.jpg

ark_10.jpgark_11.jpgark_12.jpg

Pokud vás hra nalákala, jistě vám udělá radost, že se jí dočká jak PC, tak i Xbox One a PS4. Na PC si hru můžete v rámci Steam Early Access vyzkoušet již nyní .

Váš názor Další článek: Crytek vydává nový CryEngine V

Témata článku: , , , , , , , , ,