Audio remasteru Skyrim je výrazně horší než u originálu

Zvuk rozhodně není silná stránka Skyrim Special Edition.

Skyrim Special Edition, neboli remasterovaný Skyrim, nabízí vylepšený vizuál, který hru přiblížil do roku 2016. To je sice pěkné, ale Bethesda u něj z nějakého důvodu „pohnojila“ zvuk, což způsobilo, že je horší než u originálu.

Aktivní uživatelé Redditu rychle zjistili jak se to stalo. „Audio (mimo hudbu a mluvená slova) měl původní Skyrim ve formátu .wav,“ píše se na stránce. „Special Edition má ale zvuk ve formátu .xwm a ten je hodně zkomprimovaný. Formát sám o sobě není špatný a ve hrách se používá, ale jde o to, jak moc se zvuk zkomprimuje. Bohužel Bethesda to zkomprimovala fakt moc.“ Uživatel LasurArkinshade zveřejnil i porovnání zvuků, kde je slyšet znatelný rozdíl.

Nicméně je vidět, že Bethesdu zajímá, co si lidé myslí a zanedlouho poté, co byl příspěvek zveřejněn, zástupce společnosti na vláknu odpověděl, že autoři již pracují na nápravě. „Momentálně testujeme fix, který snad vyjde příští týden,“ napsal zástupce. Co k prvotnímu kroku Bethesdu vedlo, ale nesdělil.

Pokud vám zhoršené audio vadí a chcete Skyrim Special Edition hrát ještě než bude problém opraven, je údajně možné nahrát zvuky z původního Skyrimu do Special Edition. Jak na to, popisuje uživatel Redditu TI36X.

Diskuze (1) Další článek: Civilization VI: nádherné dobrodružství napříč celou historií (recenze)

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,