Batman: Arkham Knight obrazem - temný rytíř po pixelech

Určitě jste již přelouskali nejnovější informace o závěru trilogie temného rytíře z Gothamu a trailer sjíždíte každý den. Co když vám ale něco uniklo? Nabízíme vám původní i nové obrázky se zajímavými poznatky.

Pokud prahnete po úderné dávce prvních oficiálních informací o hře, zavítejte do našeho preview, kde je popsáno vše, co je zatím dostupné. V tomto speciálu se zaměříme striktně na všechny uvolněné screenshoty, a také výřezy z traileru, aby nám opravdu nic neuniklo. Arham Knight je totiž velkou hrou a otázek je stále hodně. Jdeme na to.

Internetem koluje informace, že celý trailer byl vytvořen v enginu hry. Vývojáři samozřejmě přidaly pár serepetiček a efektů, aby video dostalo filmový nádech, ve výsledku tedy podobnou kvalitu můžeme očekávat v samotné hře jen těžko. To ale nemění nic na faktu, že by grafika měla vypadat velmi podobně.

b21.jpg

6de4d63e-94215.jpg
Stačí porovnat dva obrázky výše. Horní pochází z traileru, dolní je screenshotem ze hry. Rozdíl je především v celkové ostrosti a kontrastu, jinak ale zdánlivě velké rozdíly nejsou.

b3.jpg

hr_Batman-_Arkham_Knight_10.jpg
Největší rozdíly většinou bývají v obličeji postav. Horní obrázek je opět vyříznut z traileru, dolní pak ukazuje in-game vizáž Penguina a Two-Face. Je cítit větší plastovost, která je Unrealu vlastní, jinak ale nechybí malé detaily a realistická textura kůže.

hr_Batman-_Arkham_Knight_18.jpg

hr_Batman-_Arkham_Knight_14.jpg hr_Batman-_Arkham_Knight_21.jpg
Nyní se podívejme na Batmana v akci. Ušatec se pochlubí zbrusu novým oblekem, který opravdu v malé míře připomíná rytířské brnění. Především se jedná o řezanější hrany a příjemné maličkosti, jako je ochrana ramenou či kolenní štíty. Nový oblek si ale budete muset zasloužit.
edf478be-94217.jpg
Potěší labužnická textura brnění. Každá postava má nyní více polygonů, než celé prostředí hry Arkham Asylum. Sakryš.
27ea2299-94196.jpg
Máme tu další in-game obrázek, tentokrát hlavní hvězdy večera v podobě Batmobilu. Ten bude nedílnou součástí hratelnosti a má se jednat takřka o druhou ústřední postavu hry.

b5.jpg

hr_Batman-_Arkham_Knight_19.jpg
Zde jsou rozdíly mezi trailerem a in-game obrázkem ještě menší, v zásadě jde jen o ostrost obrazu. Vzhled Batmobilu byl ve hře přizpůsoben vizáži samotného Batmana a jeho obleku, se kterým lze najít hned několik společných detailů.
5962d0ed-94201.jpg a53ce251-94206.jpg
Oracle a tatík v podobě komisaře Gordona budou hrát v příběhu mnohem větší roli. Minimálně na pravém obrázku lze navíc vidět mnohem propracovanější strukturu obličeje oproti předchůdcům.
ed09f390-94218.jpg
Ačkoliv jde o nepotvrzenou informaci, hra by měla běžet na silně upraveném Unreal enginu třetí generace. My doufáme ve čtvrtou, jelikož titul vypadá až neskutečně dobře a neradi bychom, aby byl zdržován zastaralým enginem. Když už je titul vyvíjen jen pro konzole nové generace, chce to ukázat, proč.
b10.jpg
Stále doufáme, že se bude plášť netopýřího muže chovat jako plášť, i když kvality předvedené v traileru se asi nedočkáme. Vývojáři každopádně oznámili využití technologie Apex pro fyzikální simulaci oblečení, takže se tomu snad alespoň přiblížíme.

hr_Batman-_Arkham_Knight_13.jpg

0ed82ccc-94213.jpg 997dd35a-94203.jpg
Prostředí si má zachovat svůj osobitý noirový nádech a atmosféru, město samotné však bude pětkrát větší, než oblast z Arkham City. Přitom nepříjdeme o extrémní smysl pro detail, ulice budou plné neonů, pobíhajících vězňů a oparů z kanalizací.

Než se odporoučíte přemítat o tom, co vás v novém dobrodružství Batmana čeká, skoukněte si ještě naposledy debutový trailer. Co myslíte, čeká nás důstojné završení trilogie?

Váš názor Další článek: Podívejte se na fantasy svět Dragon Age: Inquisition v novém traileru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,