Buzz! Quiz TV – jste nejslabší, dostanete koláčem přes hlavu

Ani PlayStation 3 se nemusí obávat, že by přišel se sbírkou Buzzových her zkrátka. Jako první se chopil ovladače Quiz TV - a že mu to v HD kvalitě sluší.
Kapitoly článku

Pamětníkům, ba i dosavadním majitelům PS2, je jistě Buzz dobře známý, vždy světlo světa spatřilo tolik her v čele s jeho osobností. A tak bylo jen otázkou času, kdy opět vstoupí na pódium a přednese nové otázky před napjatým publikem a rozvášněnými hráči. Tentokrát však – pochopitelně – přináší vytouženou HD kvalitu, jež má umocnit dojem z hraní pospolu s novými, univerzálními ovladači.

buzquiz01.jpg 

Takzvané bzučáky opět vypadají (a také se tak chovají), jako klasické ovladače v soutěžních hrách. Jen nejsou přifařené k pultu a nemusíte u nich trpce stát, podobně jako v Riskuj!. Stačí do nich nacpat dvě tužkové baterky, připojit přibalený flash disk k PS3 a usednou, společně s přáteli, k televizi či monitoru (takže už žádné dráty). Nemá přitom cenu chodit kolem horké kaše, slova „s přáteli“ jsem použil záměrně. Singleplayer se v Buzz! Quiz TV nachází spíše ze setrvačnosti a plní funkci pátého kola od vozu. Zábavu si v jeho případě ani náznakem neužijete, protože vás čeká pouze soutěž s časem, zakončená sympatickými titulky s autory hry.

Dalším jednoznačným plusem, které má hra hrdě nalepené na své hrudi, jsou otázky


Kouzlo je opět skryto ve hře pro více hráčů. Konkrétně pak v případě, kdy přizvete přátele, vyberete si některý z nabízených okruhů a v něm následně porovnáte znalosti s ostatními. Hra to bude nejenže podstatně delší, ale také daleko zábavnější. Multiplayerová složka Buzz! Quiz TV je přitom složena z několika na sebe navazujících kol, mezi nimiž si zpravidla vítěz vybírá další nejvhodnější témata pro nadcházející otázky. Na výběr se nabízí například sport, životní styl, televize či hudba, přičemž tyto rubriky jsou ještě rozděleny do několika podkategorií. Pokud vás přitom soupeř dobře zná, může využít vašich slabin pro prospěch svého skóre. 

buzquiz02.jpgbuzquiz03.jpg

Právě body jsou tím primem, který určuje vítěze. Jenže během rozhazování chutných dortů do obličejů soutěžících a přehazování zapálené bomby – rovněž – mezi soutěžícími se často stavy rapidně mění. Dokud Buzz neoznámí konec, nemůžete si být jistí svojí výhrou prakticky nikdy. Přesně v tom ale tkví kouzlo celé hry, a díky němu se jistě Buzz! Quiz TV neztratí na leckterých večírcích a párty.

buzquiz04.jpg 

Dalším jednoznačným plusem, které má hra hrdě nalepené na své hrudi, jsou otázky. Střízlivé, některé lehčí, jiné hardcorové, a co hlavně – neopakují se. Za celý týden handrkování s (ne)přáteli se nestalo, že by se na obrazovce objevila otázka z předešlých dnů. Titul zároveň šlechtí, že nové balíčky lze dokoupit na PlayStation Network, případně můžete vsadit na svůj um a vytvořit rovnou vlastní. Jednou z velkých škod ovšem je, že lokalizace Buzz! Quiz TV vězí někde ve hvězdách (není to překvapení, ale zamrzí), a tak může pro některé hráče tato jinak skvělá hra přijít vniveč. 

Celkově lze ale Buzz! Quiz TV přiznat, že jako opravdová televizní soutěž působí


Malou náplastí se mohou stát alespoň otázky doprovázené videi či obrázky. I ty se průběhem soutěže náhodně objevují, leč jejich počet není valný a spíše plní funkci zpestření. Celkově lze ale Buzz! Quiz TV přiznat, že jako opravdová televizní soutěž působí – diváci jsou v zákulisí plně trojrozměrní, hýbají se a do not atmosféry přihrává jemné namodralé světlo.
 

Dostupné pro: PS3
Žánr: Logické | Kvizová soutěž
Výrobce: Relentless Software | Webové stránky hry
Začátek prodeje: Druhá polovina roku 2008
  • Ve více hráčích výborná zábava
  • Kvalitní otázky, občasná videa, obrázky atd.
  • Grafika a zvuky
  • Singleplayer
  • Není češká lokalizace

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,