Crytek vydává nový CryEngine V

Letošní GDC odhaluje jednu pecku za druhou. Mimo pořádné náloži informací o Playstation VR do hry vstupuje i Crytek a vydává nový CryEngine V.

CryEngine je pro nás jedním z těch nejdůležitějších enginů vůbec. Mimo to, že stojí za tvorbou Evolve, Armored Warfare, Sniper Ghost Warrior 3 či zvláštní VR hříčky The Climb, využívají ho i čeští vývojáři z Warhorse ke tvorbě RPG Kingdom Come: Deliverance. Není tedy divu, že zpráva o novém Cryenginu V s herním světem pořádně zamává.

Engine vyšel již dnes a to v modelu „Zaplať si co chceš“. Ten umožní vývojářům plný přístup k rysům enginu a plnému zdrojovému kódu dle toho, co potřebují. Nebudou tedy muset platit za speciality, které jejich projekt nepotřebuje, ale financovat pouze to, co považují za nezbytné. Uživatelé, kteří se rozhodnout podpořit právě CryEngine V přispějí 70 % sumy na nový Indie Development Fund Cryteku. Ten, jak název napovídá, bude finančně podporovat nezávislé projekty po celém světě.

Nový CryEngine také představí CryEngine Marketplace. V tom vývojáři dostanou přístup do speciální knihovny Cryteku, ve které si budou moci vybrat z tisíce materiálů, zvuků či 3D objektů vytvořených komunitou Cryteku a ostatními důvěryhodnými obchodníky.

Engine samozřejmě půjde s dobou a bude podporovat všelijaká VR zařízení. Nových prvků ale bude mnohem více:

C# Enabled

předělaný Low Overhead Renderer

podpora DirectX 12

rozšířený Volumetric Cloud systém

nový částicový systém

nový launcher a UI

podpora FMOD Studio

a mnohé další...

Diskuze (3) Další článek: Druhý deníček z Uncharted 4 připomíná, jak šel čas s Drakem

Témata článku: , , , , , , , , ,