PC

Day of Infamy: Skvělý mod, který přerostl v plnohodnotnou hru

Připravte se, na obzoru je další zajímavá střílečka.

Doby, kdy byl herní trh přesycen hrami z Druhé světové války jsou už naštěstí pryč a my si tak můžeme dopřát další zajímavou hru, kde figurují nacisté a všechny ty super zbraně. Day of Infamy, původně vydaný jako mod pro Insurgency, vychází na Steamu v předběžném přístupu a zatím vypadá velice slibně.

Z modu hrou

Studio New World Interactive, které má na svědomí Insurgency, se rozhodlo, že vydají svůj mod Day of Infamy jako plnohodnotnou hru. Ten přidával do hry prostředí Druhé světové války, společně se zbraněmi a novými mapami. Zřejmě velký úspěch modu „nakopl” vývojáře, aby hru vydali jako samostatný titul.

5160_1.jpgProstředí vypadá naprosto fantasticky

Day of Infamy má být opravdu revoluční střílečka. Vývojáři se rozhodli nijak nepřevracet ani neměnit princip běžných soubojů a chtějí tak dodržet původní myšlenku hry.

Do hry naopak jen přidají věci, které v ostatních kompetetivních střílečkách chybí. Jednou z nich bude například naprostá nutnost týmové spolupráce. Už od prvních chvil hry se hráči frakcí rozdělí do skupin a vytvoří tzv. squady. Každý pak bude mít svého velitele, který bude mít navíc několik herních prvků. Bude to bombardování a jiné věci, jako tomu bylo například v druhém Batllefieldu.

insurgency4.jpg
2016-03-01_00001.jpg5159_2.jpgmaxresdefault.jpg
Klasické zbraně z Druhé světové války můžete libovolně modifikovat

Nedílnou součástí každé hry budou také rozkazy. Velitel skupiny bude moci pomocí klávesových zkratek rozdávat rozkazy nebo označovat nepřátele. Celkově tedy půjde o to, aby lídr skupiny fungoval a dokázal efektivně řídit celý tým.

Ve hře půjde například i odposlouchávat cizí rozkazy. Pokud si tedy váš velitel nedá pozor na to, kdy rozkazy vydává, mohou být nevědomky prozrazeny druhé straně. Stačí aby se v blízkosti skupiny vyskytl jeden nepřítel, zaslechl rozkazy a celý nepřátelský tým se může předem na útok připravit.

Možná bude také modifikace zbraní. Pro každou třídu si můžete zbraň upravit podle sebe. Je tak možné sundat hledáčky ze sniperů, přidat zaměřovače, větší zásobníky apod. Kromě úpravy chování zbraně se bude také počítat naložení. Pokud si tedy zbraň očešete, budete rychleji běhat, déle vydržíte ve sprintu a naopak.

Insurgency-day-of-infamy.jpgVe hře se objeví i souboj o pláž Omaha

K tomu si přidejme fakt, že se ve hře objeví skutečné bitvy Druhé světové války, včetně autentické vybavení použitého ve skutečnosti a dostáváme opravdu zajímavou hru.

 

Ve hře pro více hráčů budou dostupné následující herní módy:

Frontline:

Zde jde o klasické obsazování vlajek. Tým, který má obsazeny všechny vlajky vyhrává. V případě vypršení časového limitu zvítězí tým s více obsazenými vlajkami.

Liberation:

Podobně jako u obsazování vlajek, i zde půjde o udržení určitého území. Nesbíráte ale vlajky, nýbrž plníte lokální úkoly. Území tak obsadíte například přepnutím spínače nebo sebráním nějakého předmětu. Opět vyhrává tým s více územími.

Offensive:

V tomto módu bude muset jeden tým přetlačit nepřátele přes celou mapu a obsadit jediný bod. Ten se nachází úplně na druhé straně mapy, přímo u nepřítele. Pokud je bod obsazen, strany se přehazují a vítězný tým dostává „životy” do další hry.

sss_2c464fec65d51d9e8fe823dd56edf529.jpgMapy jsou bohaté na uličky a vnitřní prostory

Velké plus této hry je také podpora Steam Workshopu. Můžeme se tak těšit na spousty nových map, tříd, zbraní nebo skinů a herních módů. Hráči na Steamu hodnotí hru zatím velmi kladně a opravdu je tak skvělá, jak se o ní píše. Pokud vás tedy zajímá Druhá světová válka, rozhodně se na Day of Infamy podívejte a věřím, že se budete těšit na vydání plné verze stejně jako já.

 
Diskuze (1) Další článek: Restaurace Jamieho Olivera nabídne menu Final Fantasy XV

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,