Devolver Digital přichází s další slibně vypadající hrou Absolver

Vydavatelské studio Devolver Digital je zárukou kvality. Do svého portfólia nasbíralo už pěknou řádku kvalitních a originálních indie titulů. Jak si mezi takovou konkurencí povede Absolver?

Devolver Digital už několikrát v minulosti dokázali, že se nezdráhají podpořit nadějné prvotiny neznámých herních studií. Sloclap do svého prvního projektu vkládá mnoho nadějí. Snaží se vytvořit jakýsi hybrid mezi online a offline zážitkem. Tady mě napadá asi jediný příměr, i když ne úplně přesný, a to k sérii Dark Souls.

Absolver vás postaví do role bezejmenného bojovníka s označením Prospect. Složivši posvátnou přísahu se vydáváte na cestu, na jejímž konci vás čeká vstup do elitní jednotky říkající si Absolver. V online světě však budou tento úmysl sdílet i ostatní hráči. Tak začíná monstrózní Battle Royale, v němž záleží jen na vás, jak se k ostatním zachováte. Nabídnete svému protivníkovi pomocnou ruku a navzájem si pomůžete ve vašem putování, nebo mu plivnete do obličeje a zapíchnete kudlu do zad? Morálními rozhodnutími bude Absolver naplněný až po okraj.

6.png3.png4.png5.pngabsolver-screen-may-26-1.jpgabsolver-screen-may-26-2.jpg

Zatím není úplně jasné, do jaké míry si budou herní mechaniky tykat se žánrem MMORPG. Nicméně co se týče bojového systému se mu Absolver vyhýbá velkým obloukem. Hlásí se spíše ke klasickým bojovkám, kdy rozhodujícím faktorem bude povětšinou dobře vyčíst z nepřátelových pohybů jeho další útok a rychle a efektivně na něj zareagovat. Z nasbíraných kartiček úderů si poskládáte vlastní balíček, kterým se vymezíte proti ostatním. Do vašeho arzenálu si můžete vybrat z rozsáhlé nabídky všemožných sečných a do budoucna možná i tupých zbraní. Pro hráčské vyžití tu bude spousta prostoru.

Absolver by měl spatřit světlo světa někdy během příštího roku. Více informací a snad i pořádného gameplaye se dočkáme na letošní E3.

Váš názor Další článek: Retro: Divinity 2 The Dragon Knight Saga

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,