Dle Nvidie bude virtuální realita sedmkrát náročnější než běžné PC hry

Když byly odhaleny hardwarové nároky třetího Zaklínače, ukázalo se, že hra je tak náročná, že to mnoho PC hráčů přinutilo sáhnout do kapsy a svůj stroj si vylepšit. Dle Nvidie se zdá, že to bude nutné i v případě, že si chcete vychutnat virtuální realitu.

Společnost Nvidia vypočítala, že utáhnout virtuální realitu je dokonce sedmkrát náročnější, než utáhnout běžné hry na PC. Dle výrobce GPU by k rozběhnutí virtuální reality bylo potřeba rozlišení 3024 x 1680 a rychlost 90 fps. Běžný PC hráč má ale počítač s rozlišením 1080p se 60 fps, což je propastný rozdíl.

Nvidia očekává, že na utáhnutí virtuální reality byste měli mít minimálně grafickou kartu GeForce GTX 970. Ředitel technického marketingu Nvidie, Sridhar Ramaswamy, serveru Polygon dodává: „Každá generace GPU samozřejmě přináší více výkonu. Takže pokud si chcete užít VR, 970 je přístupná – stačí jít a získat ji – ale 980 Ti bude samozřejmě mnohem lepší.“

nvidia_7x_reqs_for_vr_games_1.png

Pokud si nejste výkonem svého počítače jisti, možná vás potěší program Nvidia's VR Ready, který společnost oznámila tento týden na výstavě CES. Program vám pomůže zjistit, zda je váš hardware schopen utáhnout virtuální realitu.

Diskuze (5) Další článek: Homefront: The Revolution podle úniku vyjde už v květnu

Témata článku: , , , , , , , ,