Dočkáme se závodů Gran Turismo 7 už v příštím roce?

I přesto, že stále čekáme na regulérní šestý díl, tvůrce série Kazunori Yamauchi již přemýšlí o pokračování. A to by mohlo dorazit velmi brzy.

Možná je trochu bláznivé přemýšlet o pořádném pokračování dříve, než se na trh dostane alespoň ten současný díl, něco na tom ale bude. Nezapomínejte, že nám na dveře ťuká nová generace konzolí a nový PlayStation bez pořádného next-gen Gran Turisma je jako fotbalové utkání bez pořádných simulantů.

O možném sedmém dílu se tak rozpovídal tvůrce série Kazunori Yamauchi. Podle něj je totiž vydání už v příštím roce velmi pravděpodobné, i když Gran Turismo 6 vychází teprve v prosinci, a to hned z několika důvodů.

Nechceme, aby nám Gran Turismo 7 trvalo moc dlouho,“ podělil se Yamauchi v rozhovoru pro Top Gear. „V nejlepším případě se dočkáte v příštím roce. Už v případě šestého dílu jsme museli vymáčknout z hardwaru PS3 maximum, hardware konzole PS4 je ale mnohem lepší a především se pro něj velmi jednoduše vyvíjí hry.

Kvalita by prý měla nezávisle na krátkém vývojovém cyklu stoupnout strmě vzhůru a i když máme stále určité pochyby o tom, zda stojí za to spěchat, z jedné věci máme přece jen radost. Jednoduchý vývoj pro PS4 se totiž vyplatí nejen vývojářům, ale i hráčům.

Váš názor Další článek: Apple koupil PrimeSense, výrobce pohybového senzoru Kinect

Témata článku: , , , , , , , , , , ,