DOOM je stále v dobré formě. Zkusili jsme multiplayer a nové mapy (galerie)

Nejnovější DOOM se dle recenzí opravdu povedl, den za dnem se ale tento brutální titul stále zdokonaluje. Jak na nás hra po více než čtyřech měsících působí?

Jen o málokteré hře můžeme prohlásit, že je klasikou a v našich srdcích jí náleží tak výsadní místo, jako v případě kultovky DOOM. Jsme tedy velice rádi, že se hra velmi povedla a v naší recenzi si odnesla vynikajících 4,5 hvězdiček z 5. Sláva titulu ale neutichla a stejně tak ani snaha vývojářů.

Když se řekne nový obsah pro DOOM, poměrně pochopitelně se vám asi vybaví DLC z minulého měsíce zvané Unto the Evil. Nebudu vám lhát, DLC mě bohužel minulo, zato jsem se ale ke hře musel vrátit po posledním free updatu, který do hry přidal private play a hlavně legendární Deathmatch, tedy boj všichni proti všem.

Sice jsem se těšil, až vám ukážu hromadu obrázků a dojmů z Deathmatch, ale v mém případě (Xbox One) se nepodařilo kvůli malému počtu hráčů do módu připojit a private play sice umožňuje zahrát si s přáteli, ale do hry nedokáže umístit boty. Koukl jsem se tedy alespoň na klasický Team Deathmatch. Po čtyřech měsících se tento mód moc nezměnil. Rychle umíráte, rychle zabíjíte, přičemž hra je založena na rychlosti, přesnosti a masivních vraždách.

Pokud se něčeho u multiplayerových her opravdu obávám, tak je to postupné znevýhodňování nových hráčů na úrok začátečníků a v DOOMu se to bohužel stalo. Nejedná se o nic rapidního, ale o něco lepší zbraně, ale hlavně možnost jiných démonů, se skutečně projevili. Nejvíce ve výhodě jsou ale vlastníci již zmiňovaného DLC Unto the Evil. Přesto však hlavní výhodou stálých hráčů jsou získané zkušenosti a praxe.

doom_1.pngdoom_2.pngdoom_3.png
doom_4.pngdoom_5.pngdoom_6.png
doom_7.pngdoom_8.pngdoom_9.png
doom_12.pngdoom_13.pngdoom_14.png

Musel jsem se hlavně podívat na to, zda je zoubek módu SnapMap stále bez kazu – je to paráda. Přibylo mnoho nových map a my jsme vyzkoušeli rovnou čtyři.

První mapou, kterou jsem vyzkoušel, se stalo Dante's Descent. Pozadí je jednoduché – za chvíli vybouchne reaktor a vy ho buď vypnete a nebo zemřete. I když rozjezd módu je snadný, za chvíli se nepřátelé nahromadí a pokud přežijete déle než 20 minut, klobouk dolů.

doom_16.pngdoom_17.pngdoom_18.png

Na druhý pokus jsem zvolil MOM'S KITCHEN a to zejména proto, že se nedalo odolat názvu. V mapě se nacházíte v obří kuchyni a snažíte se přežít neutuchající útoky nepřátel. Za chvíli se nahromadí v takovém množství, že hlavně kvůli malému množství munice vás zkrátka udolají. Už za nápad ale dávám palec nahoru.

doom_19.pngdoom_20.pngdoom_21.png

I při hraní DOOMa myslí někteří hráči na jiné hry a v nabídce jsem dokonce našel mapu The Pillar of Autumn, tedy předělání první úrovně z Halo: Combat Evolved. Je sice pravda, že rozpoznat v mapě Halo není snadné. Pokud ale máte Halo v oblibě, určitě nebudete litovat.

doom_22.pngdoom_23.pngdoom_24.png

Nejvíce mě ale zaujal PAC-MAN. Celá mapa je plná jistých prazvláštních hranatých koulí a vy je musíte sesbírat – ale bez minimapy. Výhodou je, že své pronásledovatele můžete zabít, ale pronásledovateli jsou tentokrát Hell Knighti a později se k nim připojí i samotní Démoni…náročnost jde naštěstí ruku v ruce se zábavou.

doom_25.pngdoom_26.pngdoom_27.png

DOOM má očividně stále co nabídnout, i když v mých očích určitě vede kampaň. Pokud se vám ale, tak jako v mém případě, válí DOOM ve skříni pod hustou vrstvou prachu, určitě stojí za to ho alespoň kvůli SnapMap trochu provětrat.

Diskuze (1) Další článek: Skvělý soundtrack z řežby Doom je nyní dostupný k poslechu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,