Téma | E3

E3 2019: rozvrh konferencí a to nejočekávanější z výstavy

Rok utekl jako voda a už za pár týdnů tady zase máme jeden z největších herních veletrhů. Řeč je samozřejmě o E3, která se bude konat ve dnech od 11. do 13. června. Oficiálních informací ohledně toho, co se tam objeví, je sice pomálu, ale na internetu se to hemží spoustou spekulací, tak se pojďme podívat, na co bychom se mohli těšit.

Microsoft 

Datum konání: 9. června ve 22:00 našeho času

Celé to samozřejmě již tradičně ještě před samotným otevřením veletrhu odstartují konference velkých vydavatelů. Jako první letos na scénu přichází Microsoft. Je tady několik titulů, o kterých víme, že jsou ve vývoji, ale nějakou dobu jsme o nich neslyšeli. Na fórech 4chan se před pár dny objevilo několik informací doplněných tím, že uživatel, který je zveřejnil, má s Microsoftem opravdu co do činění a nejsou to jen plané řeči. O tom se dá stále pochybovat, ale u některých z nich jsme si docela jistí, že se během prezentace objeví. 

ff8b4522-0b7c-4607-b8a2-64954a2163a3b3tvib6kh5sn0qym7h0c.jpgdhruva-reddy-712559-unsplash.jpget6me8lvtku7fpdw0wxx.jpg

Velkým lákadlem by mělo být plnohodnotné odhalení sci-fi střílečky Gears 5 a prý se s gameplay trailerem dočkáme i data vydání, které má připadnout na září letošního roku. Co se dalších microsoftích exkluzivit týče, tak určitě nebude chybět Halo Infinite. To už by si také zasloužilo větší předváděčku vzhledem k tomu, že s jeho oznámením vyšel jen trailer prezentující nové technologie. Halo Infinite prý bude patřit do kategorie mezigeneračních titulů, takže vyjde jak na Xbox One, tak na příští generaci a do obchodů by mělo dorazit příští rok na Vánoce.  

Halo Infinite Screen 2.jpg

Už také nějakou chvíli víme, že Microsoft chystá čtvrté Age of Empires. Stejně jako u předchozích her by mělo dojít na obšírnější odhalení spolu s gameplay záběry. Vydání se pak prý plánuje na příští rok. O konkrétním datu by se pak mělo mluvit v souvislosti s Ori and The Will of The Wisps, které bylo představeno už před pár lety.  

Microsoftí exkluzivity tímhle ještě nekončí. Mělo by totiž dojít k odhalení nového dílu série Fable, na kterém pracuje studio Playground Games. Toto jméno můžete znát hlavně z arkádových závodů Forza Horizon. Když už jsme u toho, tak i série Forza by se měla dočkat oznámení nového přírůstku.  

1528917629-1.jpg

Samozřejmě dojde i na multiplatformní tituly. V této kategorii je největším lákadlem jednoznačně Cyberpunk 2077, ze kterého bychom měli dostat nové záběry spolu s odhalením přibližného data vydání. Podle všeho to letos na pulty obchodů nestihne. Následně se ještě mají na plátně objevit novinky od studia Rare a Capcomu, který na jejich RE enginu chystá 3 nové projekty.  

Hry nebudou to jediné, na co dojde řeč. Pokud čekáte velké odhalení nového Xboxu, tak budete možná zklamaní, protože dle výše zmíněného zdroje se tato část bude zaobírat především službou xCloud. Nová generace jejich konzole je také na cestě, ale v rámci konference prý proběhne jen menší představení a pořádné odhalení si Microsoft nechává na později.  

Diskuze (1) Další článek: Třetí Watch Dogs vás zavedou do nebezpečného Londýna po Brexitu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,