FIFA 15: precizní driblování

Jako každý rok i letos se dočkáme mnoha sportovních ročníků, pro nás ale kromě NHL mezi ty důležité patří především FIFA. Velkých změn se však nedočkáte.

FIFA 15 nám slibuje díky grafickému enginu Ignite úplně nový zážitek z hraní, nový díl si ale zakládá hned na několika novinkách mimo o ždibec zlepšeného grafického zpracování. Zase o něco realističtější vizáž fotbalistů, detailnější stadióny a přidání jiných maličkostí, na to jsme si v sérii tak nějak zvykli.

Konečně živě

Mnohem důležitější pro nás tentokrát budou fanoušci, kteří by měli být více slyšet a skrze hymny a skandování více vyjadřovat náklonnost svému klubu, navíc zcela dynamicky.

1ba3d379-97525.jpg 2b2f8f1b-97529.jpg

Zřejmě to bude ve větší míře zatím fungovat pouze u vybraných klubů (tiskovka zmiňuje Liverpool, polskou Poznaň nebo argentinský La Bombonera z Buenos Aires), ale pokud to má být první krok k většímu zapojení publika do hry jako v případě NHL, bereme to s otevřenou náručí.

 

Už spin-offy ke světovému poháru předvedly, jak velký má atmosféra vliv na hratelnost, takže něco podobného rádi uvidíme v regulérním dílu

 

Inovované by měly být i reakce samotných hráčů a trenérů na lavičce (na góly a jiné dramatické situace). U čáry to tak tentokrát bude o chlup aktivnější a dočkat bychom se měli i příjemných detailů, jako např. podávačů míčů, živých fotografů aj. Už spin-offy ke světovému poháru předvedly, jak velký má atmosféra vliv na hratelnost, takže něco podobného rádi uvidíme v regulérním dílu.

Něco pod kapotou

Od čistě vizuálních vylepšení se přesuneme k novinkám herním, všech 22 hráčů by měla propojovat jistá emoční AI, která neznámým i slavným fotbalistům určí různé reakce na situaci na hřišti v průběhu zápasu. Kromě klasického nabíhání a hlídání si svého prostoru by tentokrát mohli fotbalisté reagovat mnohem živěji na vše okolo, ať už půjde o faul či např. špatnou reakci spoluhráče.

d0104a39-97527.jpg

S tím souvisí také upravená fyzika, která zajistí, že při soubojích jeden na jednoho se těla fotbalistů nezapletou do krkolomné pozice, hráč fyzicky zdatnější bude moci slabšího soupeře zastavit a obecně se dočkáme mnohem propracovanějšího využití fyzikálních zákonů, které na hřišti budou mít své místo. Očekávat lze i nové útočné či obranné pohyby typu šťouchání apod.

 

Celkově lze říci, že bude letošní ročník fotbálku FIFA především ve znamení malých detailů, které se velkou měrou podepíšou na atmosféře a hratelnosti

 

Samozřejmostí bude aplikace fyzikálních zákonů na míč samotný, hráč ho nyní bude mít více pod kontrolou prostřednictvím preciznějšího driblingu a triků, což se EA snaží vylepšit každým rokem a přidává další berličky.

fa9fa20d-97526.jpg

Celkově lze říci, že bude letošní ročník fotbálku FIFA především ve znamení malých detailů, které se velkou měrou podepíšou na atmosféře a hratelnosti, což rozhodně vítáme mnohem více, než jen obnovené statistiky a zase o něco pozměněné driblování. Potěší také, že tentokrát PC verze dostane mnohem lepší péči a na platformě si užijeme vše, co dostanou i konzolisté.

Diskuze (5) Další článek: Sony uvolnilo hrstku obrázků z PS4 předělávky The Last of Us

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,