Forza Horizon 3: australský výlet z E3

Dosavadní díly arkádové odnože Forzy si vysloužily vcelku velký úspěch a vypadá to, že díl třetí na tom bude zrovna tak.
Série Forza ještě do nedávna byla čistou exkluzivitou konzole Xbox, ale teď se s programem Xbox Play Anywhere se vůbec poprvé podívá na počítače. Tedy jen v tom případě, jestli máte Windows 10. Jinak z toho nebudete mít nic. Od Microsoftu je tohle logický tah. Chce svůj systém rozšířit, co nejvíc to jde a snaží se o to na každém rohu. Forza Horizon 3 je jen jednou z her programu Play Anywhere, rozhodně je ale jedna z těch opravdu lákavých. 
Ve druhém díle Forzy Horizon jsme se proháněli po slunném jihu Evropy a byl to zatraceně vydařený zážitek.
 
Teď se přesouváme téměř na druhou stranu světa, do Austrálie. To s sebou přináší předně větší různorodost prostředí, která ve dvojce trochu chyběla. V Austrálii se budeme projíždět po krásných plážích, po rozžhaveném pouštním písku a samozřejmě na klasických silnicích. Krom toho se ještě podíváme do deštného pralesa a města také nebudou chybět. Forza byla ale vždycky hlavně o autech a v Horizon 3 jich dostaneme pěknou nálož.
Celkem bude na výběr z 350 aut. Všechna auta jsou rozdělená do několika tříd. Znáte to. Klasické sporťáky, terénní vozidla, buginy a něco mezi tím. Každá ze tříd bude mít svůj charakteristický jízdní model. Nečekejte ale, že se budou jednotlivá auta řídit úplně jinak. Přeci jen je to arkáda. 

268885d9-a09a-4b3c-865d-5285f29e2f92.jpg44658d09-1a34-4013-8a57-42f4ddcbefd6.jpg709871.jpg

Patronem minulého dílu bylo Lamborghini Huracán, ve trojce to bude také Lambo, tentokrát ale Centenario. Microsoft ho měl dokonce přímo na výstavišti na E3. 
 
 
Prozatím se nám ukázalo jen pár závodů. První byl klasický závod, kde bylo na výběr z několika supersportů. Z počátku se to může zdát jako klasický silniční závod, ale za chvíli už si to svištíte po nádherné pláži. 
Další už je zajímavější. Můžeme vidět v akci buginu, která si s hrbolatým terénem poradí daleko lépe, než nějaká luxusní kára. S novým typem vozu přišla i drobná změna ovládání, ale stačí chvíle a už to máte v ruce. 
Některé závody v minulých dílech byly celkem šílené. Tento trend bude pokračovat i do trojky.

709872.jpg

Na E3 byla k dispozici ukázka, kde jste závodili s Jeepem, který byl připoutaný k vrtulníku. Až téměř u cíle se Jeep dostane na kola a vy s ním můžete svést závěrečný souboj. Přeci to není jen tak, závodit proti vrtulníku. Samozřejmě nemůže chybět chvíle, kdy se opravdu hodně přiblížíte k letící helikoptéře. Podobných šíleností tady bude více. Závod s vlakem z minulého dílu si zajedete i tady, dále pak poměříte síly se stíhačkou nebo létajícím balonem. Tohle ale nebude všechno, vývojáři si určitě nechávají nějaké eso v rukávu. 
 
Tvůrci se rozhodli trochu rozšířit sociální prvek ve Forze. Budou tady stále žebříčky, kdo jel kde nejvyšší rychlostí. Nově přibudou i výzvy u skoků. Čím výše se vám podaří vyskočit a čím déle se udržíte ve vzduchu, tím budete na lepší příčce. Nic převratného to není, ale je to pěkné zpestření při ježdění po krajině. 

forza_horizon_3_gameplay-HD.jpgforza_horizon_3_screenshot-HD.jpgforza-horizon-3-lamborghini-ad.jpg

Stejně jako ve dvojce se tady budou využívat Drivataři, kteří se budou chovat podle toho, jak řídí samotní hráči. I umělá inteligence se bude přizpůsobovat chování hráčů. V E3 ukázce nebyla inteligence na moc vysoké úrovni, ale to nejspíš jen pro účely prezentace. 
 
Co se grafiky týče, nemám absolutně co vytknout. Na výstavišti Forza běžela na konzoli Xbox One S bez problému ve 30 FPS. Na PC to ale bude úplně jiné kafe. Tam bude framerate odemčený a rozlišení půjde vytáhnout až na 4K. Tohle je pro PC Master Race určitě skvělá zpráva. 

Forza-Horizon-3-Lamborghini-Centenario-Car-Wallpaper-00974.jpg

Série Forza Horizon si i se třetím dílem bude držet svoje kvality a určitě nijak nepoškodí pověst téhle arkádovky. To by to musel být opravdu velký fail. A konečně si ji budeme moci vychutnat i na počítačích. Už letos 27. září na PC a Xbox One.
Diskuze (1) Další článek: Gears of War 4 lákají novým úryvkem z kampaně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,