GameInformer vypustil nové informace o hře Fortnite

Herní časopis GameInformer nejen propůjčil hře Fortnite svou nejnovější obálku, ale také zjistil spoustu informací od vývojářů Epic Games. V následujícím článku se dozvíte nejen o jednotlivých hratelných povoláních, ale i o pastích nebo řemeslech.

Příběh samotné hry nebude nijak originální. S příchodem gigantické bouře se objevili i démoni, kteří patří mezi hlavní antagonisty hry. Odrazit jejich útoky nebude vůbec jednoduché, pomoci však může zařízení zvané Atlas, schopné zavírat portály. Hráči by měli při bránění těchto portálů spolupracovat a odrazit útoky desítek nepřátel.

Na výběr by měly být nejméně tři kampaně. První zabere zhruba 10 hodin, ta třetí až 50 hodin. Každá mise bude náhodně generovaná, plná zničitelných objektů. Cílem hráčů bude sehnat materiál potřebný pro stavbu hradu. To vše musí stihnout před setměním. Setmění je totiž znakem přicházející bouře. Tým přežije pouze tehdy, pokud stihne zavřít portály a zvládne opravit škody způsobené předchozím bojem.

cov_253_l.jpg

Hra ponese i jistou podobnost s Minecraftem. Hráči začínají s nekvalitními zbraněmi, které budou sotva stačit na kácení stromů, rozbíjení skály a ničení aut k získání šrotu. Čím silnější zbraně máte, tím větší budete mít šanci k nalezení nových materiálů, zbraní a plánků. Spoustu zbraní a nářadí budete moci i sami vytvořit.

Stavění hradů probíhá podobně jako stavba v Minecraftu. Hráči si vyberou materiál, ze kterého chtějí hrad postavit. Následuje stavění pater, chodeb, schodišť, obranných valů a podobně. Samozřejmostí jsou potom pasti, ať už v podobě elektrických výbojů, jedovatých plynů, bouchajících min nebo třeba automatických střílejících věží. Čím lepší budete mít obranu, tím více nepřátel se bude spawnovat, nemusíte se tedy bát, že budete za chvíli nepřemožitelní.

WhatisFortnite610.jpg

Co se týče povolání, ve hře jsou celkově čtyři. Prvním je Constructor. Jak již název napovídá, hlavní předností tohoto povolání je rychlost stavby. Nejen, že můžete rychleji stavět, ale bude vás to stát i méně surovin.

Dalším je Ninja, který umí skočit dvakrát výše než ostatní. Má silné útoky, používá katany, hvězdice a kouřové bomby. Pak je tu Commando, zabiják ovládající střelné zbraně. Společně s rychlým nabíjením se tak stává obávaným protivníkem.

A konečně Scavenger, který by neměl chybět v žádném týmu. Jen on totiž umí získávat suroviny mnohem rychleji než ostatní.

Zapomenout nesmíme na alphatestu, do kterého se můžete již nyní přihlásit. Zatím to vypadá na velice slibnou hru, ve které bude o zábavu postaráno na hodně dlouho. Vyzkoušíte jí i vy?

Diskuze (1) Další článek: Watch Dogs předvádí grafickou krásu PC verze od Nvidie

Témata článku: , , , , , , , , , , ,