Gearbox žaluje tvůrce Duke Nukem: Mass Destruction za porušení smlouvy

Možná si pamatujete tajemný odpočet, kterým studio Interceptor lákalo na oznámení nového Duke Nukema. Nyní to vypadá, že se situace moc nelíbí Gearboxu, který vývojáře žaluje.

Ať už chtějí vývojáři v tomto týdnu oznámit cokoliv (podle spekulací jde o akci Duke Nukem: Mass Destruction), Gearbox z toho radost nemá. Je totiž výhradním vlastníkem práv na značku Duke Nukem, takže je žaloba zcela pochopitelná.

Gearbox, který po záchraně Duke Nukem Forever vlastní téměř všechna práva na značku, žaluje tvůrce ze zásahu do obchodní značky, neférové konkurenci, porušení autorského práva a kontraktu.

Žaloba je podpořena smlouvou z roku 2010, která potvrzuje, že společnost 3DRealms předala většinu práv a rozdělaných projektů. „Pouze Gearbox má právo využívat značku Duke Nukem ve spojení se všemi novými hrami, projekty a jinými materiály, a to od roku 2010,“ tvrdí smlouva.

Jelikož nová hra od Interceptoru nebyla oficiálně oznámena a vlastně máme pouze dohady, že jde o hru, spojenou se značkou Duke Nukem, bude zajímavé sledovat, jak se situace vyvrbí.

Diskuze (9) Další článek: Výroba brýlí Oculus Rift pozastavena kvůli nedostatku komponentů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,