Gears of War 4 je vyvíjen zejména pro ovladač

Gears of War 4 vyjde v rámci Xbox Play Anywhere jak na Xbox One, tak na PC. Vývojáři ze studia The Coalition však uvedli, že hra je vyvíjena primárně pro xboxový ovladač.

Informace pochází z rozhovoru s vedoucím designerem multiplayeru studia The Coalition Ryanem Clevenem pro server IGN. V rozhovoru tvrdí, že hru samozřejmě vyvíjejí i pro klávesnici a myš, ale jádrem hratelnosti stále zůstává ovladač. Ryan Cleven tvrdí, že se chtějí ujistit, že hraní na ovladači, což je pro sérii nejtypičtější, bude perfektní.

V rozhovor však poukazuje i na to, že i když bude Gears of War 4 podporovat cross-platformový multiplayer mezi PC a Xboxem One, nebude mezi těmito platformami podporován kompetitivní multiplayer. Když mezi sebou totiž soupeří PC hráči, mohou si vybrat mezi klávesnicí s myší a ovladačem. Hráči na Xboxu One ale mohou hrát pouze na ovladači, takže musí být v tomto směru všechno vyvážené.

Nutno dodat, že cross-platformový multiplayer mezi PC a Xboxem One bude v tomto případě sice pouze kooperativní, ale vývojáři ho určitě neberou na lehkou váhu. V nových Gears of War 4 nás bude čekat návrat legendárního režimu Horda, ve kterém se bráníte nájezdům nepřátel. Kooperace ale bude fungovat samozřejmě i v kampani, která bude na Xboxu One podporovat klasický split-screenový multiplayer.

Gears of War 4 vyjde 11. října tohoto roku na Xbox One a PC s Windowsem 10.

Váš názor Další článek: Kdo hrál No Man's Sky 50 hodin a pak ho vrátil je zloděj, tvrdí bývalý pracovník Sony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,