Glimmer – další česká adventura? Ano!

Již minulý týden jsme vás informovali o dvou nových českých adventurách. Dnes tu máme další, která nese název Glimmer – Jizvy minulosti. Je opravdu dobré, že se naši vývojáři tak činí, protože českých her není nikdy dost. Po úspěchu velkých společností jako Illusion Softworks nebo Bohemia Interactive Studios jsou na pořadu dne společnosti menší až malé.
Glimmer – jizvy minulosti je nová česká adventura od mně neznámého týmu Antelope Studios a je jeho první hra. Jaký byl můj údiv, když jsem zjistil, že hra je ve vývoji již od roku 1996 a od té doby prošla několika změnami včetně předělávky z MS-DOS na Windows. Ale i po těchto strastech vypadá zajímavě.
GlimmerGlimmer

Příběh hry se odehrává v nespecifikované době, v době, kdy lidé svádí nerovné souboje s mimozemskými civilizacemi, které pronikají mezi nejvýznamnější obyvatele naší modré planetky a snaží se jim radikálně změnit život. Glimmer je speciální orginazace, která byla vytvořena pro potírání těchto mimozemských civilizací a pro kolaboraci mimozemšťanů výměnou za jejich technologie. Pokud se normální obyvatelé zabývají výzkumem mimozemských civilizací, tak Glimmer vše vyvrací a tvrdí, že víra v mimozemskou civilizaci je naprostý nesmysl. Když už se zdá, že lidem není pomoci, vstoupí na scénu další mimozemská civilizace, nápadně podobná té naší a události naberou nový směr… Vy budete jako hlavní postava osloveni touto civilizací s cílem nalezení Cybereggu, bájného místa skrývajícího velkou energii, která má sloužit ke zničení nepřátel a zastavení veškerých jejich aktivit jak na Zemi, tak ve vesmíru.

GlimmerGlimmer

Hra bude obsahovat něco okolo 100 lokací spolu s perfektním scénářem, který byl vytvářen a rozvíjen po celou dobu vývoje. Všechny tyto lokace ve hře jsou renderované, nejnáročnější scéna čítá přes 3 miliony polygonů. Do těchto lokací jsou vkládány živé postavy, které tak dotvářejí jejich konečný vzhled. Rozlišení 640×480 barev hi-color není jistě nijak závratné. V tomto rozlišení byl dělán i Polda 2, nepletu-li se, a grafika byla taková kostrbatá, ale co naplat.

I na zvukovou stránku hry byl kladen velký důraz – tu totiž tvořil profesionální hudebník, a musím se přiznat, je to na ní znát. Sám jsem poslouchal některé skladby a ty se mi velice líbily – skvěle dotvářely atmosféru jednotlivých lokací.

GlimmerGlimmer

Co se týče hardwarových nároků na váš počítač, tak se neobávejte, vše by mělo jít spustit na průměrné konfiguraci, což je dle autorů Pentium 133, 32 RAM s operačním systémem Windows 95 a výš (a to včetně W2K!). Datum vydání bylo stanoveno na říjen tohoto roku, kterýžto nám už pomalu končí, takže nechejme se překvapit, zdali autoři dospějí všech svých závazků, nebo zda si budeme ještě muset nějakou dobu počkat.

Diskuze (5) Další článek: Indiana Jones III: The Last Crusade

Témata článku: , , , , , , ,