Grafické orgie: herní skvosty v rozlišení 5K

Ať si kdo chce říká co chce, vyšší rozlišení prostě poznat je a ačkoliv není zdrojem zážitku, dokáže tomu značně dopomoci.

Ze všech stran slyšíme, že grafika není všechno a ačkoliv bezesporu nejde o nejdůležitější prvek pro tvoření výsledné atmosféry, přidává toho měrou vrchovatou. Grafické nedokonalosti totiž naše oko postřehne a zbytečně vytrhne ze hry, do které jsme se díky skvělému scénáři, zábavným postavám či hutné atmosféře dostali. 

Konzole nové generace nám prozatím teprve začínají odhalovat svůj potenciál, už dlouhou dobu tu však máme věrné PC, které hýří nejnovějšími technologiemi a dovoluje až na výjimky ten nejlepší vizuální zážitek ve hrách. 

Poslední dobou začíná stále častěji bloudit internetem magické označení 4K, 5K nebo snad i 8K, které dělá dění na obrazovce ostřejší, než jsme téměř schopni rozeznat. Když pod nohama vidíte každý kamínek, prostě je to zatraceně dobrý pocit. Pojďme se tedy podívat na několik předních titulů v rozlišení 5K. Všechny obrázky byly upraveny pouze minimálně, s odstraněním HUDu a upravitelnou kamerou. 

Shadow of Mordor

__5V52mOT8SR.jpg_Vt1o8eiTdak.jpg5LzQyfv1Q06-.jpg

62Yj7BFvSyuH.jpg9Hk7EVQTR5i_.jpgbC5PXwo3S22H.jpg

BtgUz2WxSdei.jpgD_VFDh4xQ2m1.jpgDvf-5qgYSYOm.jpg

h4v7cyTcSaSN.jpgl1RPDkTiSXyS.jpgL8AWlaC5RoOe.jpg

p8WFTxnYQ2S1.jpgpsx4xv3FSzir.jpgQD90EW0gTSOI.jpg

-r5BkCDOQw-E.jpgRai7Rg-ESGCQ.jpgsth2Cg9_QaC7.jpg

Uiu-BRhsRtSV.jpgVS2MLEDFS26E.jpgyzvN5o-BQZK4.jpg

 

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,