Grand Theft Auto IV ve 4K: New York stále dokáže uhranout

Ačkoliv už se nějakou tu dobu kocháme pátým dílem oblíbené gangsterské série, čtvrtý neumírá. A víme, proč.

Jistě, Grand Theft Auto V je prosluněné, naleštěné a nové a všichni do San Andreas rádi vyrazí jak v singlu, tak multiplayeru. To ale nemění nic na faktu, že je tu stále čtvrtý díl. Díl, prověřený mnoha lety, vyleštěný k dokonalosti modery. Díl, na který z grafického hlediska nemůže dosáhnout ani ten nejnovější. Pokud se na to jde správně.

Modér Raphael Smith pracuje na modifikacích pro čtvrtý díl GTA už dlouhou dobu, nyní se mu však podařilo vykouzlit pravděpodobně nejrealističtější podobiznu hry za celou dobu její existence. Jak toho dosáhl?

Správnou kombinací modifikací a 4K rozlišením samozřejmě. Aby hra vypadala tak jako na obrázcích níže, zkombinoval Smith dohromady celou řadu rozličných vychytávek včetně Better City Textures, GTA IV Road Textures, Supreme Vehicle Conversion, Traffic Control, DKTronics70 Vegetation, ENB a dalších. 

No uznejte sami, GTA V prostě na starého bratříčka nemá.

Obrázky v plném rozlišení naleznete na Flickru tvůrce.

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Diskuze (3) Další článek: Crowdfunding pro sci-fi Star Citizen překročil hranici 146 milionů dolarů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,