GTA V vyexpedovalo celosvětově přes 45 milionů kusů

Grand Theft Auto V se těší obrovské popularitě a čísla to jasně dokazují.

Ve své finanční zprávě vydavatel Take-Two uvedl, že se titulu Grand Theft Auto V vyexpedovalo doteď neuvěřitelných 45 milionů kusů, z toho 10 milionů patří konzolím nové generace. To je vzhledem k 34 milionům prodaných kusů v říjnu roku 2014 velmi citelný skok.

Velkou měrou se na úspěchu podílí neustále rostoucí komunita v GTA Online, které podle šéfa Take-Two neustále překonává očekávání a již nyní atakuje hranici 34 milionů hráčů. Začátkem roku se plánují také velmi toužebně očekávané loupeže, které přilákají do online světa nové posily.

"Perspektivně očekáváme velmi solidní závěr fiskálního roku 2015 s vydáním her jako Evolve či PC verze GTA V," nechal se slyšet CEO společnosti, Strauss Zelnick.

Speciál: 10 let Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V slaví deset let. GTA 5 se začalo prodávat 17. září 2013, tenkrát pro PS3 a Xbox 360. O rok později přišel port pro PS4 a Xbox One a v roce 2015 také verze pro Windows. Je to úspěšná akční hra s otevřeným světem, která se odehrává ve smyšleném současném světě inspirovaným Jižní Kalifornií a hráči se dostávají do role kriminálníků. Hra zaujala svým rozsahem, pestrostí, zábavností i vysokou úrovní grafického zpracování.

Váš názor Další článek: Destiny: House of Wolves dorazí až v květnu, unikají nové obrázky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,