Hardwarová poradna ZDARMA: Ptejte se zkušeného technika!

Neexistuje snad jediný počítačový hráč, který by neměl problém s hardwarem ve svém PC. Vlastnoruční řešení často vede k neblahým následkům a odborná porada v počítačové firmě zase stojí peníze. Doupě vám exkluzivně nabízí řešení vašich problémů v našem novém čtrnáctideníku – na vaše dotazy bude odpovídat zkušený počítačový technik, a to úplně ZADARMO!

Ve spolupráci z plzeňskou počítačovou firmou M+H vám poprvé přinášíme naši bezplatnou hardwarovou poradnu. Na vaše dotazy bude odpovídat technik Pavel Kuncl, ovšem pozor: Otázky musí být výhradně z oblasti PC herního hardwaru! Nechceme zde tedy řešit problémy ohledně tiskáren, scannerů, síťových karet (pokud nesouvisí s hraním), specifického softwaru apod. Vítány jsou naopak dotazy o herních zařízeních (joysticky, gamepady...), grafických a zvukových kartách, základních deskách, procesorech, monitorech, herním příslušenství apod.

Abyste věděli, jak mají vaše dotazy vypadat, připravili jsme odpovědi na tři dotazy, které nám před časem dorazily na náš redakční mail:

[VOLANT VYPADÁVÁ]

[?] Mám problém s volantem Logitech WingMan Formula GP, připojeným přes USB. Zcela nepravidelně, po několika minutách, vypadne ze systému, a znovu spustit lze jen po restartu počítače. Sestava: AMD 1 GHz, MB MSI 6380, 512 MB PC266 RAM, GF2 MX400 64MB. Zkoušel jsem i jiné ovladače. Na jiném PC volant bezproblémově jede.

[!] Přepněte si funkci APIC na PIC v BIOSu a překontrolujte si, jestli se vám IRQ u USB nesdílí např. s grafickou kartou.

[TRHÁNÍ VE FILMECH]

[?] Čím je způsobeno, že se mi filmy nepřehrávají zcela plynule (cca 2-3x za vteřinu dochází na okamžik k pozastavení). Zkoušel jsem i DivxG400 nebo ffdshow, přeinstaloval všechny kodeky těmi nejnovějšími, i grafickou kartu, ale nic nepomáhá (Gspot hlásí, že je vše v pořádku a nic nechybí). Přitom to dělají všechny přehrávače (BSplayer, WMplayer, MV2 player) i filmy - když pustím film rychleji, běží rychleji, ale to trhání zůstává. Nepomohlo ani zkopírovat film z CD na disk. Sestava: Celeron 1.4 GHz, GF2 MX400 64MB, HD 60GB 7200 ot., 192 MB SDRAM, Win98, Detonator 40.72 WHQL, DivX 5.02.

[!] Zapněte si DMA, jak u CD-ROM, tak na HDD. Nesdílí vám IRQ grafika se zvukovou kartou? Je rovněž možné, že máte jen rozhozené Win98 - nainstalujte je znova.

[REPRO ZA 3000]

[?] Přemýšlím o koupi sady repro 5.1. Chci se zeptat, zda se vyplatí koupě do 3000 Kč?

[!] Zvolil bych Creative Inspire 5.1 5100/5300 (2482 Kč / 2990 Kč)  nebo bych sáhnul po celodřevěných repro firmy Genius SW 5.1 Deluxe (jsou dražší - 4490 Kč), které jsou kvalitou zvuku a provedení daleko dál, než Creative. Rozhodně se koupě vyplatí, obzvláště u Geniusů.

 

Své dotazy pište do diskusního fóra pod tímto článkem, my pak vybereme max. 30 až 40 dotazů, na které technik odpoví přesně za dva týdny, tedy v pondělí 26. května na www.doupe.cz. Snažte se psát co nejpodrobněji a nejsrozumitelněji – nejlépe tedy včetně popisu počítačové sestavy, použitého operačního systému a softwaru, s diakritikou a pokud možno spisovně. Nekonkrétní dotazy bohužel nezodpovíme.

Uzávěrka vašich příspěvků je až příští úterý 20. května v 16:00, článek s řešením vašich problémů pak vyjde v pondělí 26. května a do jeho diskusního fóra pak budete zadávat dotazy do dalšího vydání!

Dotazy pište do následujícího diskusního fóra:

Diskuze (241) Další článek: E3: Trailer MMORPG Priest

Témata článku: , , ,