Herní agenda: co si zapařit v březnu

Klidný začátek roku máme za sebou a začínají nám herní žně. Na co se těšit v březnu?

Máme za sebou leden a únor a několik velmi příjemných úvodů do letošního roku. Teprve nyní ale začínají ty pravé pařanské žně a v březnu si určitě vybere každý. Nebudeme se tedy zdržovat a pojďme se podívat na to, co nás čeká a nemine a na co si dát větší pozor.

Far Cry Primal

22690_ncsa-far-cry-primal-news-fankit2-232416-1452257553.jpg

Datum vydání: 1. března 2016

Platforma: PC

Index očekávání: 90%

Po pravěkém světě Oros možná pobíháme už od února, ale pouze na konzolích. Očekávaný hit ze stáje Far Cry totiž doplachtí na PC platformu až začátkem března. A rozhodně je nač se těšit. 

Od třetího dílu jde pravděpodobně o jednu z největších otoček, s Takkarem se vydáte do doby kamenné a budete se snažit udobřit místní kmen, bojovat s těmi konkurenčními a vůbec se snažit přežít v nehostinné přírodě tamního světa. Poprvé v sérii budete moci ochočit divoká zvířata a využívat je v boji, také souboje jsou nyní mnohem více soustředěny na blízká setkání, čemuž dopomáhají jak vaše schopnosti, tak velmi intuitivní ovládání.

Jinak jde opět o obrovský a především živoucí otevřený svět, který musíte postupně odkrývat, zkoumat a plnit horu questů, nepovinných úkolů a dalších výzev, kterých jsou místní lesy plné. Pokud vás baví pravěk a putování mezi životem a smrtí, je Primal hrou pro vás.

Heavy Rain

Heavy-Rain-.jpg

Datum vydání: 1. března 2016

Platforma: PS4

Index očekávání: 92%

Ne, nešálí vás zrak, nemluvíme tu o staré hře z PS3. Heavy Rain se po vzoru thrilleru Beyond dočkal remasteru a míří na PS4 ve své vylepšené podobě. Dočkáte se vylepšeného grafického kabátku a zajímavé využití ovladače Dualshock 4 a jeho dotykové plošky. 

Jinak jde o starý dobrý Heavy Rain tak, jak jej milujeme. Budete prožívat detektivní příběh a životní strasti tří postav, jejichž osudy se proplétají a vaše rozhodnutí mohou mít fatální vliv na vývoj příběhu a především jeho konec. Quantic Dream po Fahrenheitu vytvořil interaktivní filmovou adventuru, která položila základní kámen pro moderní tituly tohoto žánru.

Pokud si chcete připomenout i parádní zážitek z Beyondu, můžete si oba tituly koupit v balíčku. Jinak bude Heavy Rain k dispozici i jako samostatný stažitelný titul.

Tom Clancy's The Division

division_3.jpg

Datum vydání: 8. března 2016

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 80%

The Division je pravděpodobně největší hrou březnové nadílky a dost možná i celého roku. Po dlouhé cestě za dokončením, kterou mnohokrát protínal downgrade a strach o stereotypní slátaninu, jsme se konečně dočkali a nová online střílečka od studia Massive se dočká svého vydání.

Hráč se ocitne v roli agenta Divize, speciální organizace, která má dopomoci k opětovnému rozkvětu padlé společnosti po virové pandemii ve městě New York. Vaším úkolem bude sjednotit lid a potlačit odpor, který ve městě vznikl kvůli minimální kontrole. Bojujte sami nebo v týmu a vybojujte město zpět.

Division se prezentuje jako akční střílečka a MMORPG, od každého si však bere mnoho prvků a nejde tak o napůl využité funkce. Jedná se jak o plnohodnotnou akci s realistickým pojetím zbraní, krytím a pokročilými animacemi, tak o RPG s propracovaným stromem schopností, týmovým online bojem a PvE i PvP oblastmi na mapě. 

Natěšenost je vysoká, ale také nedůvěra. Na verdikt už naštěstí nebudeme muset čekat dlouho.

Hitman

23109_hitman21280jpg-98f754-1280w-1455694292.jpg

Datum vydání: 11. března 2016

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 75%

Po oznámení rebootu série Hitman bylo jasné jedno - tvůrci se vrací ke kořenům, ke struktuře prvních dílů a záběry společně s betou jasně dokazují, že by to i mohla být pravda. Mladý Agent 47, Diana na drátě, spousta gadgetů a pomoc agentury při cestách kolem světa. To je to, co máme u Hitmana tak rádi.

Zatímco to vypadá, že se toho také dočkáme, tvůrci nepochopitelným způsobem rozkouskovali hru na malé střípky a hráči se tak dočkají epizodického obsahu, který bude vycházet postupně. To se nám zdá jako extrémně špatný nápad, pokud ale bude dostatek úkolů a misů předtím, než se na trhu objeví vždy další kus hry, mohli bychom to přežít.

Dopomoci tomu má také online svět výzev a zakázek, který se bude měnit a aktualizovat v reálném čase a který dá hráčům možnost soutěžit mezi sebou a přední místa v žebříčku a zaplnit si tak čas mezi "velkými" misemi. Hitman má rozhodně velký potenciál vrátit zašlou slávu sérii. Otázkou je, jak se toho chopí.

Need for Speed

nfs_2_velky.jpg

Datum vydání: 17. března 2016

Platforma: PC

Index očekávání: 80%

Po Far Cry jde o další hru, na kterou si PC hráči museli počkat, tentokrát i o slušných pár měsíců déle. Reboot série Need for Speed konečně dorazí i na monitory počítačů a díky odezvě komunity s sebou přinese mnohá vylepšení oproti konzolovému startu.

Ano, několik měsíců navíc dopomohlo vývojářům k novým záplatám, opravám a novému obsahu včetně manuálního řazení, novým módům a více možnostem tuningu. Hráč se ocitá v roli zelenáče, který se snaží prorazit v pouličních závodech města Ventura Bay, vyhrát přízeň místních závodníků a uznání závodních hvězd. 

Novinka se vrací ke kořenům Undergroundu a Most Wanted a bere si z nich propracovaný tuning, noční závodění a honičky s policií. Nové díly pak poslouží inspirací v online žebříčcích a sociálním propojení multiplayeru. Pokud prahnete po arkádových závodech s příchutí nostalgie, jste tu správně.

Alienation

alienationscreenshot4.jpg

Datum vydání: 23. března 2016

Platforma: PS4

Index očekávání: 90%

Izometrické arkádové střílečky mají stále něco do sebe, což dokazuje ultimátní hit Helldivers z konzole PS4. Proto se na další akční řežničinu z ptačího pohledu jménem Alienation těšíme měrou vrchovatou.

Na svědomí ji má studio Housemarque, matadoři žánru, a jak již název napovídá, ujmete se týmu elitních vojáků, kteří půjdou dát po hubě šmejdu z vesmíru. Těšit se můžeme na hory krve a létajících kulek, hordy vetřelců, kooperativní režim pro několik hráčů a tuny upgradů, zbraní a schopností. Zkrátka akční klasika v novém kabátě.

Prozatím je titul oznámen pouze pro PS4, v případě úspěchu je ale dost možné, že se dostane také na další platformy. Ostatně, to samé se stalo i v případě Helldivers. 

TrackMania Turbo

TMT_E3_SCREEN_STADIUM2_209037.jpg

Datum vydání: 25. března 2016

Platforma: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 60%

Závodní série TrackMania už před dlouhou dobou dostala status kultovní, z populárního univerza jsme se však pěknou řádku let nedočkali pořádného pokračování. Až nyní se rozhodla mánie oprášit zašlou slávu a připomenout, jak zábavné je ujíždět po krkolomných, osobně postavených tratích.

Nejnovější díl s přízviskem Turbo nabídne přes 200 tratí napříč čtyřmi různorodými lokacemi. Stejně jako u předchůdců i tady hratelnost stojí a padá na šílených rychlostech a tricích v oblacích. Samozřejmostí je možnost stavět vlastní tratě, což většinou prodlužuje životnost a komunitní řádění téměř do nekonečna. 

Chybět by neměla ani kampaň, kooperatiční režim Double Driver, split-screen pro 4 hráče a parádní vychytávka jménem Systemic music, která váže hudební doprovod k tomu, co se odehrává na obrazovce. Vypadá to tedy, že se TrackMania vrací v plné síle. A my jí to rozhodně přejeme.

Adr1ft

20727_adr1ft-1433874674.jpg

Datum vydání: 28. března 2016

Platforma: PC

Index očekávání: 80%

Viděli jste film Gravitace? A chtěli byste jej zažít na vlastní kůži? Ambientních  klidných titulů, kde se prodíráte vrakem vesmírné lodi na oběžné dráze Země a snažíte se s omezeným kyslíkem přijít na to, co se vůbec stalo, není moc. A podobně laděných her s brýlemi virtuální reality už vůbec ne. A právě proto nás Adr1ft tak neuvěřitelně láká.

Titul, běží na Unreal enginu poslední generace, bude hojně sázet na hutnou atmosféru, tajúplný příběh a survival prvek v dost realistickém pojetí. Přidejte k tomu trefný hudební podkres, nádherné pohledy na Zemi a využití virtuální reality a máte tu titul, u kterého rozhodně chcete strávit pár klidných, maximálně pohlcujících hodin.

Ve hře se postupně dostanete přes pět prostředí, kde budete řešit hádanky a hledat audio logy, které prozradí, co se stalo před havárií, kdo vlastně jste a jak se dostanete zpět na Zem. Je libo trochu tajemna? Máte jej mít.

Tím výčet těch nejchutnějších a nejlákavějších titulů března končí. Zdá se vám, že jsme vynechali něco podstatného? Podělte se v diskuzi!

Diskuze (2) Další článek: 10 nejvypečenějších dějových kliček ve videohrách

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,