Herní agenda: co si zapařit v květnu

Blíží se léto a s ním i celá vlna skvělých pařeb a herních výstav. Na co zaostřit?

Nastupuje květen, jeden z nejnabitějších herních měsíců letošního roku, a než se vydáme vstříc červnové výstavě E3, zapaříme si celou řadu parádních titulů. Na jaké se vyplatí zaostřit? Čtěte níže. 

Battleborn

Battleborn.jpg

Datum vydání: 3. května 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 60%

Poslední dobou nastal v žánru týmových stříleček velký boom a zdá se, že svou troškou do mlýna chce přispět takřka každý. Vedle Blizzardu se o to snaží i Gearbox, který si dal přestávku mezi díly série Borderlands a kutí pro nás online týmovku Battleborn. 

O co že v ní půjde? Hra je zasazena do fantasy světa jménem Solus, kam každá živá rasa v galaxii utekla po obří katastrofě, která zdevastovala většinu planet a hvězd ve vesmíru. Rasy se dělí na rozličné frakce a třídy, ze kterých jsou vybráni ti nejlepší, tzv. battleborni. Ti jsou pak vysláni v týmech na křížovou výpravu proti Varelsi, původci katastrofy. 

Ačkoliv ve hře nebude chybět příběh, srdcem je především týmový a kooperační boj a multiplayer. Vše můžete proběhnout pěkně s kamarády, taktizovat a doplňovat se. K dispozici bude 25 unikátních postav se svými schopnostmi a zbraněmi. Je na vás, zda vyberete boj na blízko, na dálku, magii či střelné zbraně. Kromě příběhu a kooperace bude k mání také multiplayer s módy jako Meltdown, Arena, Incursion a další. Zkrátka poctivá týmovka. 

 

Uncharted 4: A Thief's End

uncharted-4.jpg

Datum vydání: 10. května 2016

Platformy: PS4

Index očekávání: 100%

Co si budeme namlouvat, kromě nového DOOMa je to především návrat Nathana Drakea, proč většina hráčů netrpělivě vyhlíží květen. A tentokrát to bude uzavření ságy Uncharted vskutku velkolepé. Má se totiž jednat o nejobsáhlejší a nejhezčí hru Naughty Dog vůbec.

Ve čtvrtém a závěrečném dílu se Nathan Drake opět pustí do víru událostí, které jej vezmou v honbě za pokladem napříč celým světem. Do akce jej tentokrát z klidného života vytáhne bratr Sam, který se zdál být mrtvý. Nathana samozřejmě nenechají ve štychu starý dobrý Sully a manželka Elena, s nimiž se podíváme pod vodní hladinu, do savan, džunglí i zasněžených vrcholků hor. 

Již tradičně se nový díl pochlubí vylepšeným grafickým kabátkem, novými herními mechanismy, jako je intuitivní šplhání či laso, a dalšími inovacemi. Vedle příběhu nebude chybět promakaný multiplayer, který si bere to nejlepší z předchozích dílů. Je vůbec možné se netěšit?

 

DOOM

DOOM-4-FI-800x450.jpg

Datum vydání: 13. května 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 95%

Uncharted 4 nebo DOOM? Je to na vás, ale právě tyto dvě hry jsou žhavými kandidáty na pecky května. Kultovní akce se vrací a podle toho, co jsme měli možnost vidět to vypadá na příklon ke kořenům a klasice let dávno minulých. A to nám dělá radost. 

Co je ještě důležitější, potěšit nás má plnohodnotná příběhová kampaň, kde opět budeme čelit hordám démonů z pekel a jejich ksichty budou čelit naší podrážce. K dispozici bude celé spektrum šílených i klasických zbraní, brutální útoky na blízko, rychlá akce a průzkum krásně navržených úrovní.

O prvotřídní podívanou se postará nová generace enginu a pokud vám bude náhodou smutno samotným, vyrazíte do stejně frenetického a brutálního multiplayeru, který jako by z oka vypadl Unreal Tournamentu. Bude to pecka? To je jasné.

 

Homefront: The Revolution

Homefront-The-Revolution-2.jpg

Datum vydání: 17. května 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 70%

Po velmi suchém prvním dílu a přeskoku značky mezi studii tu máme pokračování, které bychom velmi rádi viděli v dobré formě. Z betatestu totiž bylo znát, že má titul velký potenciál. Hutná atmosféra nelítostného boje proti okupantům v alternativní historii, futuristické gadgety a hračky, podrobná customizace postavy i zbraní, to vše láká do akčních her nejvíce.

A to není zdaleka vše. Příběh je totiž naroubován na sandboxové otevřené mapy, kde si můžete hrát dle libosti, velký důraz je kladen i na kooperaci, která bude v příběhu hrát důležitou roli. A jako vždy nechybí multiplayer, který vám osvěží chvilky po dokončení singleplayerové kampaně.

Homefront působil dlouho rozporuplně, pokud se ale podaří vychytat všechny mouchy a vyvážit hratelnost, mohlo by jít o velmi lákavý titul z prostředí městských přestřelek. 

 

Overwatch

overwatch_tracer.jpg

Datum vydání: 24. května 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 75%

A máme tu Battlebo....pardon, Overwatch. Online týmovky berou herní průmysl útokem a Blizzard se chystá vylézt ze skořápky svých legendárních značek, aby nám přinesl něco čerstvého. Tato komiksově laděná týmová střílečka si dle všeho bere množství populárních prvků z dalších her studia, a přesouvá je do progamingové roviny.

Ne nadarmo se Overwatch těší u esportu velké popularitě už nyní. Frenetická hratelnost, dva týmy, bojující na proměnlivých a skvěle navržených mapách, různorodé postavy se schopnostmi a dovednostmi a boje 6 vs 6. Velkou roli hraje správné propojení postav v týmu, k dispozici jsou různé třídy a druhy hrdinů. 

Hra by měla nalákat i velkou nadílkou různorodých módů, namátkou nebude chybět např. Assault, Escort či Control, všechny to jsou variace na důvěrně známé, dočkáme se ale i několik novinek. Máte-li rádi rychlé akce ve stylu Counter-Strike s komiksově laděnou grafikou a nadsázkou, je Overwatch hrou pro vás.

 

Total War: Warhammer

totalwar.jpg

Datum vydání: 24. května 2016

Platformy: PC

Index očekávání: 79%

Warhammer má bohatou a dlouhotrvající tradici, takže vždy rádi vidíme nové hry z tohoto univerza. Tentokrát se dokonce do fantasy světa podíváme skrze strategickou sérii Total War od Creative Assembly. 

Na co se těšit? Fanoušci série už mají jasno. Propracovanou kampaň za jednu z frakcí, megalomanské boje armád, management napříč interaktivní mapou a další strategické patálie. V zásadě jde o Total War s příchutí Warhammeru, což s sebou nese všechny populární prvky i nedostatky této značky.

Tvůrci slibují, že boje za každou frakci budou různorodé a zcela rozdílné, což podpoří znovuhratelnost a zážitky z multiplayeru. Těšit se můžeme i na bohatý dodatečný obsah, který bude dodáván po vydání samotné hry zcela zdarma. Pokud tedy preferujete strategické přemýšlení a Warhammer vám není cizí, jde o tutovku.

 

Sherlock Holmes: The Devil's Daughter

sherlock-holmes-the-devils-daughter.jpg

Datum vydání: 27. května 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 85%

Hlasitá jména a známé značky jsou sice fajn, ale co takhle menší tituly? Sherlock Holmes se poslední dobou těší obrovské popularitě a především jeho adventurní dobrodružná série od studia Frogwares je špičkou svého žánru. 

Také The Devil's Daughter vás coby světoznámého detektiva uvrhne do světa vražd, smrti a chytrých tahů, tentokrát navíc s příchutí nadpřirozena. Titul bude chytře poskládán z akčních pasáží, prozkoumávání prostředí a konverzací tak, aby hráč dokázal posbírat střípky příběhu a události a sestavit tak celý obrázek. 

Základním úkolem je samozřejmě vyřešit vraždu, hra ale nabídne i spoustu nepovinných úkolů, které vezmou Holmese napříč celým světem včetně New Orleans, Švýcarska či Skotska. Pokud rádi řešíte záhady a detektivky jsou vaše, není co řešit.

 

Dead Island: Definitive Edition

dead-island-definitive-edition_1200x500.jpg

Datum vydání: 31. května 2016

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 60%

Nakonec jsme si nechali menšího černého koně května, a sice definitivní edici populární zombie série Dead Island. Pokud jste náhodou vynechali některých z původních dílů a Dying Light máte už dávno za sebou, proč se nevrátit do tropů a neustřelit pár nemrtvým palice?

V remasteru jsou k mání hry Dead Island i Dead Island: Riptide, neboli desítky hodin zábavy v otevřeném světě, kde budete pomáhat přeživším, přejíždět zombíky, lovit mutanty a tropit neplechu a fiktivním ostrově. 

Samozřejmostí je vylepšený grafický kabátek a ovládání, které se více přizpůsobí novým konzolím a nabídne tak maximální požitek pro ty, co se sérií ještě neměli co do činění.

Tím bychom náš výčet květnových pecek zakončili. Na co se nejvíce těšíte vy?

Diskuze (1) Další článek: Total War Warhammer v nových záběrech ukazuje zasněženou bitvu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,