Herní agenda: co si zapařit v prosinci

Pokračujeme v naší sérii speciálů, kde vám poradíme největší vycházející pecky toho kterého měsíce.

Prosinec je povětšinou měsícem svátků, klidu a míru. Nevychází moc herních pecek, rozhodně to ale neznamená, že bychom odešli s prázdnou. Ba naopak, letošní konec roku má co nabídnout a my vám níže ukážeme, na jaké herní pecky se určitě zaměřit. 

Rainbow Six: Siege

tom_clancys_rainbow_six_siege-wallpaper-1366x768.jpg

Datum vydání: 1. prosince

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 69%

Týmová taktická akce Rainbow Six se letos vrací a Ubisoft se rozhodl dát sérii moderní šmrnc. Hratelnost tedy doznala podstatných změn a nyní se soustředí na taktické potyčky ve více koncentrovaném prostoru, kde si to bezpečnostní složky rozdají s teroristy. 

Osvobozujte rukojmí, eliminujte nepřátelský tým a hlavně taktizujte. K mání bude spousta věrohodně zpracovaných zbraní, vybavení a technik speciálních jednotek. Grafický engine se postará o vysokou míru zničitelnosti, na čemž je také z části postavená hratelnost. Střílejte skrze zdi, dveře i okna.

Po vydání slibují vývojáři celou sérii nového stažitelného obsahu včetně módů, multiplayerových map, zbraní a dalších novinek, takže rozhodně bude o co stát.

Just Cause 3

Just-Cause-3-Wallpaper-Anuncio-oficial-square-enix.jpg

Datum vydání: 1. prosince

Platformy: PC, PS4, Xbox One

Index očekávání: 90%

Rico Rodriguez se letos vrací ve svém třetím pokračování plné parodického humoru, megalomanských výbuchů a ztřeštěné akce, která dělá z Just Cause jednu z nejlepších oddychových sérií napříč herním průmyslem. 

Tentokrát zavítáme do pestrého prostředí ostrova Medici, plného rozsáhlých polí, vesniček, měst, horských oblastí i písečných pláží. Tajný agent Rico bude mít opět za úkol zvrhnout zlotřilého diktátora a vrátit mír do oblasti.

Tvůrci slibují opět obrovskou otevřenou mapu o rozloze 1000 čtverečních kilometrů, vylepšený systém ovládání padáku, zbrusu nový swingsuit, celou plejádu ničivých zbraní a vybavení. Ostrov Medici se opět stane vaším pískovištěm destrukce a díky nové verzi enginu také mnohem propracovanější než kdy dříve.

Chivalry: Medieval Warfare

chivalry_medieval_warfare-1920x1080.jpg

Datum vydání: 2. prosince

Platformy: PS4, Xbox One

Index očekávání: 70%

Chivalry patří mezi velmi aktivně pařené online tituly na PC a za pár dnů se konečně středověká rubačka dostává také na konzole. Vyberte povolání, zbraň a vyražte do věrohodně zpracovaného boje, kterého se účastní desítky dalších hráčů. 

Konzolové verze navíc nabídnou vylepšené grafické zpracování, hru až pro 24 hráčů, podporu dedikovaných serverů, více jak 25 multiplayerových map a zbrusu nový mód jménem Horder. Pokud jste tak o tuto řezanici nezavadili na PC, můžete dát hře druhou šanci na konzoli.

Helldivers

helldivers.jpg

Datum vydání: 7. prosince

Platformy: PC

Index očekávání: 95%

Nejlepší izometrická arkádová střílečka na konzoli PS4 a pravděpodobně jedna z nejlepších vůbec konečně míří na PC. Helldivers svým parodickým pojetím skvěle kopíruje filmové Starship Troopers a pojednávají o agentech Helldivers, kteří po celé galaxii šíří mír a odstraňují nepřátele Superzemě.

Jakožto jedne z agentů budete křižovat vesmírem a podnikat výsadky na planety konkurentů, jako jsou brouci, Illuminati či kyborgové. Kromě singleplayeru můžete díky online komponentu a výbornému drop-in/drop-out kooperačnímu režimu vyrážet do akce až ve čtyřech. Střelba do vlastních řad je navíc vždy aktivní, takže jsou tužší výsadky neuvěřitelně adrenalinovým zážitkem.

Jak se zvedáte v hodnosti, dostáváte přístup k novým zbraním, vybavením a tz. Strategemům, což jsou speciální bonusy, díky kterým si z nebes necháte poslat např. mecha, zbraně, kobercové bombardování a další chuťovky. 

Among the Sleep

Among-the-Sleep.jpg

Datum vydání: 10. prosince

Platformy: PS4

Index očekávanosti: 75%

Na konec tu máme skok za PC pro změnu na konzoli PS4. Velmi příjemný indie horor Among The Sleep míří také na konzoli a rozhodně není radno obcházet jej stranou.

V roli dvouletého chlapce jste jakousi tajemnou silou probuzeni a začínáte strastiplnou cestu napříč domem, který sebou pomalu představuje zcela nový fantastický svět. Chybět nebudou jak chytré puzzly a hádanky, tak hororové pasáže.

Narazili jste v prosinci na nějakou další slibnou pařbu? Podělte se s námi v diskuzi!

Diskuze (4) Další článek: Remote Play oficiálně dorazí i na PC a Mac, říká Sony

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,